Agenda
EnTranCe, the movie
RONDEEL CINEMA | 19-09 | ca. 20.30 uur

Architectuurcentrum Rondeel organiseert i.s.m. filmhuis De Keizer op 19 september RONDEEL CINEMA met een tweetal films: EnTranCe, the Movie en The Garden met een inleiding door Luc van Tiggelen over EnTranCe.

 

Duurzaamheid

De gemeente Ameland werkt samen met bewoners, bedrijven en onderzoeksinstellingen aan de ‘verduurzaming’ van Ameland. EnTranCE  (het Energy Transition Centre in Groningen) heeft over deze ambitie een film gemaakt en deze sluit mooi aan op het jaarthema van Architectuurcentrum Rondeel.

We zullen allemaal te maken krijgen met één of meerdere in deze film getoonde oplossingen om onze leefomgeving duurzamer te maken. Luc van Tiggelen zal als eilandbewoner de inleiding verzorgen bij de film Ameland en persoonlijke ervaringen met u delen.

 

DINSDAG 19 SEPTEMBER 2017

Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

Aanvang: 20.30 uur

Tickets reserveren/kopen filmhuis De Keizer

 

Trailer EnTranCe - the Movie

 

The Garden

Het tweede deel van de avond krijgt een meer filmisch karakter. In de documentaire van Scott Hamilton Kennedy. zien we hoe sterke gemeenschapszin kan bijdragen aan gezond voedsel in de stad. Kort na de rellen in LA (’92)  werd 14 hectare stad omgetoverd tot een groene oase. Zal dit duurzame initiatief  ‘the community garden’ bestand blijken tegen de immer aanwezige verstedelijkingsdruk? Een documentaire door Kennedy over vroege stadslandbouw, politiek en stedenbouw.

 

Trailer van The Garden

 

 

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Stimuleringsfonds positief over jaarprogramma Rondeel: '0570 – De digitale transitie'

  Net voor de kerst ontvingen we het positieve bericht dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de subsidie toekent voor ons jaarprogramma... Lees meer...
Grillige bouwcultuur maakt Indonesische architecten onzeker

De stedenbouw in Indonesië kent weinig regulering. Architecten moeten zich bewijzen in wedstrijden, ontwerpen worden niet beschermd en het is... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief