Agenda
De IJzergieterij Deventer
OPLEVERING | 09-03-2016 | 20.00 UUR

Woensdag 9 maart a.s. staat er weer een oplevering op het programma. Dit keer een bezoek aan De IJzergieterij. De voormalige modellenmakerij van Nering Bögel aan de Emmastraat is een rijksmonument en jarenlang onder de naam Kunstenlab in gebruik geweest als verzamelgebouw voor kunstgerelateerde instellingen. Ook Rondeel heeft er enige tijd zijn expositieruimte gehad.

 

Nadat meerdere huurders van het Kunstenlab vertrokken, werd er een nieuwe functie voor het gebouw gezocht. Deze is uiteindelijk gevonden door Jamal Ammi uit Epse. Hij heeft het pand gekocht en architect Jeroen Steenbergen van Atelier Spijker uit Arnhem heeft een ontwerp gemaakt voor 39 huurwoningen.

 

Op 9 maart kunt u bij De Oplevering zien hoe het is geworden. Architect Jeroen Steenbergen vertelt over de totstandkoming van het project en de bijzonderheden die je tegen komt bij een transformatie van industriegebouw uit 1928 tot een hedendaags woongebouw. 

Het gebouw is open vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Stimuleringsfonds positief over jaarprogramma Rondeel: '0570 – De digitale transitie'

  Net voor de kerst ontvingen we het positieve bericht dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de subsidie toekent voor ons jaarprogramma... Lees meer...
Grillige bouwcultuur maakt Indonesische architecten onzeker

De stedenbouw in Indonesië kent weinig regulering. Architecten moeten zich bewijzen in wedstrijden, ontwerpen worden niet beschermd en het is... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief