Agenda
Deventer Ziekenhuis - hybride OK
DE OPLEVERING | 12-12-2016 | 19.00 - 20.30 uur

Het Deventer Ziekenhuis bouwt momenteel een hybride operatiekamer – de OK van de toekomst – die in december in gebruik wordt genomen. Architectuurcentrum Rondeel biedt u met deze laatste Rondeel-oplevering van 2016 op maandagavond 12 december de gelegenheid om de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis te bezoeken. Een bijzondere hightech oplevering die het u mogelijk maakt om zonder narcose een hybride operatiekamer te aanschouwen.

 

René Worm, hoofd beheer & techniek bij DZ, vertelt tijdens de rondleiding meer over de nieuwbouw op palen boven de grond en de hybride operatiekamer, die twee verdiepingen beslaat omdat de nieuwe apparatuur zo groot is.

Met deze hightech voorziening wordt het Deventer Ziekenhuis een centrum voor vaatzorg in de regio waar meer specialistische vaatoperaties mogelijk worden. Op de hybride OK kan de röntgenapparatuur vanuit een rail aan het plafond om de patiënt heen worden bewogen. Hierdoor is constante beeldvorming tijdens de operatie mogelijk en kunnen de chirurgen op elkgewenst moment zien hoe het ervoor staat.

Voor de patiënten betekent de hybride operatiekamer: minder pijn, minder operaties en minder amputaties van ledematen. 

Bouwbedrijf Van Wijnen Deventer B.V. realiseert de nieuwbouw van de hybride operatiekamer bij het Deventer Ziekenhuis. Architectenbureau De Jong, Gortemaker Algra tekende voor het ontwerp. Voor de installaties zijn verantwoordelijk: Kropman (werktuigbouwkundig), Croon (elektrotechnisch) en Medexs voor de medische wanden en inbouw.

 

PROGRAMMA 12 DECEMBER 2016

De bijeenkomst begint om 19.00 in de hal van het Deventer Ziekenhuis waar Rondeel-programmaraadslid Frank van Unen u opwacht. Hoofd beheer & techniek René Worm verzorgt vanaf 19.15 uur de rondleiding in de hybride operatiekamer. Rond 20.15 uur is de bijeenkomst afgelopen en kunnen deelnemers aan de oplevering nog een drankje gebruiken in het restaurant van het ziekenhuis, deze keer op eigen kosten.

 

Aanmelden

Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen aan deze oplevering. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname in volgorde van aanmelding.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Stimuleringsfonds positief over jaarprogramma Rondeel: '0570 – De digitale transitie'

  Net voor de kerst ontvingen we het positieve bericht dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de subsidie toekent voor ons jaarprogramma... Lees meer...
Grillige bouwcultuur maakt Indonesische architecten onzeker

De stedenbouw in Indonesië kent weinig regulering. Architecten moeten zich bewijzen in wedstrijden, ontwerpen worden niet beschermd en het is... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief