Agenda
LEZING | 08-10-2015 | 20.00 uur

Architect Bjarne Mastenbroek heeft in 2002 het bureau SeARCH opgericht, een internationaal opererend bureau dat op alle schaalniveaus bekend staat voor hun uitstekende kwaliteit - van stedenbouw over architectuur tot het ontwerp van een meubelstuk. Op donderdag 8 oktober om 20.00 uur komt Bjarne Mastenbroek voor het nieuwe format ‘De Wereldklasselezing’ naar Architectuurcentrum Rondeel om zijn visie op architectuur met ons te delen.

 

 

Voor Bjarne Mastenbroek is elk project onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. SeARCH doet uitgebreid onderzoek naar de hechte onderlinge relatie tussen architectuur en haar context. Architectuur is succesvol als ze het verschil kan maken en antwoorden en oplossingen biedt voor problemen, nieuwe vragen en behoeften. SeARCH gelooft in het ontwerpen van intelligente gebouwen, met gebruik van zo weinig mogelijk materialen, zonder excessen en streeft naar echte duurzaamheid. Verbetering door vereenvoudiging.

 

Viking film en theater

Bjarne Mastenbroek heeft het nieuwe Viking film en theater (waarin Theater Bouwkunde en filmhuis de Keizer verder samengaan) in Deventer ontworpen. Door zijn ligging kan het nieuwe gebouw een prachtige schakel worden tussen de rivier en de stad. Hoe is Bjarne Mastenbroek met deze opgave omgegaan en wat zijn daarvan de achtergronden? Bijzonder onderdeel van de context daarbij is ook dat de Viking een belangrijke nieuwe schakel vormt van de zogenaamde cultuurloper (later driehoek) zoals die is opgenomen in het ambitiedocument ‘Bericht aan de stad’ van Jo Coenen en Fons Asselbergs.

 

De combinatie van deze thema's rivier - stad - cultuur zijn onderdeel van het Rondeel Programma 2015 RivierStadLandschap.

 

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Stimuleringsfonds positief over jaarprogramma Rondeel: '0570 – De digitale transitie'

  Net voor de kerst ontvingen we het positieve bericht dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de subsidie toekent voor ons jaarprogramma... Lees meer...
Grillige bouwcultuur maakt Indonesische architecten onzeker

De stedenbouw in Indonesië kent weinig regulering. Architecten moeten zich bewijzen in wedstrijden, ontwerpen worden niet beschermd en het is... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief