Agenda
PRESENTATIE | 14-04-2016 | 20.00 UUR

Donderdagavond 14 april 2016 presenteren studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde (Saxion) in Architectuurcentrum Rondeel hun plannen voor Deventer. Vanuit het projecten- en kennisplatform Saxion stadsLAB hebben zij een uitwerking gemaakt van twee van de acht ideeën die vorig jaar als cadeau zijn aangeboden aan de stad Deventer: de uitkijktoren en de oude ijsbaan.

 

Met als titel ‘OVERVLOED’ hebben acht duo’s van beeldend kunstenaars en architecten ontwerpideeën ontwikkeld voor een zevental aan het water gekoppelde plekken in Deventer. Locaties die volgens Architectuurcentrum Rondeel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken.

 

Momenteel is de tentoonstelling OVERVLOED met alle acht plannen te bezichtigen in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Saxion stadsLAB en haar studenten zagen hierin een aanleiding om deze ideeën een stap verder te brengen en hebben twee plannen uitgewerkt, namelijk:  

  • het uitzichtpunt vanaf de Worp, ontworpen door Huib Ribbens (architect) & Wanda Schaap (kunstenaar);

  • en de plannen voor de transformatie van de Oude IJsbaan, ontworpen door Elise van der Linden (kunstenaar) & Erwin Schot (architect).

 

Bij welk idee is Deventer op het moment het meest gebaat? Welke stappen moeten worden gezet om over te gaan tot realisatie? Hoe creëer je draagvlak? De studenten presenteren op 14 april hun bevindingen en zijn benieuwd naar de reacties daarop. 

 

  

 

Datum: 14 april 2016

Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18C, 7411 PK Deventer

 

TENTOONSTELLING OVERVLOED IN DEVENTER ZIEKENHUIS

 

Meer informatie over de tentoonstelling OVERVLOED - 17-03-2016 t/m 31-08-2016 in het Deventer Ziekenhuis

 

 

Georganiseerd door Wilma Mensink. Met medewerking van Elise van der Linden, Huib Ribbens, Wanda Schaap, Ruben Ferwerda en studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde (Saxion)

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Stimuleringsfonds positief over jaarprogramma Rondeel: '0570 – De digitale transitie'

  Net voor de kerst ontvingen we het positieve bericht dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de subsidie toekent voor ons jaarprogramma... Lees meer...
Grillige bouwcultuur maakt Indonesische architecten onzeker

De stedenbouw in Indonesië kent weinig regulering. Architecten moeten zich bewijzen in wedstrijden, ontwerpen worden niet beschermd en het is... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief