Agenda
LEZING | 05-10 | 20.00 UUR

Eén van de kenmerken van het Nederlandse landschap is haar vermogen om zich steeds aan te passen aan de wensen van haar bezitters en bewoners. Daar behoef je in Groningen niet mee aan te komen…. 

Het landschap is een gebruikslandschap en wordt door de mens maximaal geëxploiteerd. Dat vereist visie op de leefomgeving en inzicht in de kwaliteitskenmerken van het landschap. Op 5 oktober wordt tijdens een tweetal voordrachten het kader geschetst voor de komende transitie van het toekomstige landschap.

Tegen deze achtergrond hebben Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Wageningen University & Research (WUR) zich gezamenlijk een opgave gesteld:

“Het ontwerpen van energielandschappen vergt een geheel nieuwe manier van denken. Hernieuwbare energietechnologieën kunnen niet helemaal worden ‘ingepast’ in het bestaande landschap, daarvoor is de opgave te groot. Alleen al voor de benodigde zonneparken hebben we ruimte nodig zo groot als de halve provincie Utrecht. Er moeten geheel nieuwe landschappen worden gecreëerd. Landschappen die door mensen worden gewaardeerd en economisch haalbaar zijn”, zeggen de experts van ECN en WUR.

Dit gegeven staat o.a. centraal in het derde en groene deel van het drieluik 'De ruimtelijke impact van de energietransitie op het niveau van rood, grijs en groen' in het jaarprogramma van Architectuurcentrum Rondeel.   

Lezingavond 5 oktober 2017

Tijdstip: 20.00 uur

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14, Deventer

Alvorens daarover met Architectuurcentrum Twente en het Zwols Architectuur Podium een gezamenlijke workshop te organiseren op 19 oktober wordt op 5 oktober tijdens een tweetal voordrachten het kader geschetst voor de komende transitie van het toekomstige landschap.

Het Oversticht en Ingenieursbureau Eelerwoude zullen ieder - vanuit hun eigen visie op het landschap en de opgave - instrumenten aanreiken en achtergronden schetsen.

Op deze avond zijn alle deelnemers aan de workshops uiteraard aanwezig, maar ook planners, bestuurders en betrokkenen zijn op deze avond van harte welkom. Er is ruimte voor debat en na afloop een gezellige borrel in het nieuwe onderkomen van Architectuurcentrum Rondeel aan de Assenstraat 14 te Deventer.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

We hebben het allemaal druk druk druk en nog eens druk… Maar wat is er nu leuker dan de dingen doen die je écht leuk vindt, waar je goed in bent,... Lees meer...
IMAGE Architectuurcentrum Rondeel zoekt uit: wat kunnen dorpen en steden van elkaar leren?

Levendigheid of rust? Anonimiteit of inclusiviteit? Autonomie of noaberschap? Dorpen en steden kennen eigen kwaliteiten en eigen tekortkomingen.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  
Tijdens exposities: dinsdag t/m zondag, 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief

 

 

Architectuurcentrum Rondeel
Assenstraat 14
7411 JT Deventer
T 0570 - 611 901
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.