Agenda
Oplevering DAVO Bieren, stadsbrouwerij & proeflokaal

SNEAK PREVIEW van DAVO Bieren, stadsbrouwerij en proeflokaal

DE OPLEVERING | 05-04-2016 | 20.00 UUR

Dinsdag 5 april a.s. om 20.00 uur staat de volgende architectuuroplevering op het programma voor u als vriend van Architectuurcentrum Rondeel: het voormalige Ten Zijthoff-pand wordt in gebruik genomen als stadsbrouwerij en proeflokaal door DAVO Bieren. Er is beperkte ruimte voor deze oplevering. VOL=VOL. 

Lees meer...

Pop-up Galerie Proosdij Passage

Vanaf 1 juni hangen er 14 grote fotowerken van Erwin Zijlstra in de etalage van een grote leegstaande winkel in de Proosdijpassage in Deventer. "Een mooie manier om werk te exposeren in het hart van de stad en tegelijk de stad aantrekkelijker te maken"

Een aantal foto’s zijn uit de serie Mudscapes, die vorig jaar zomer in de Zomeretalage bij Architectuurcentrum te bewonderen waren. 

Het zijn eigenaardige structuren en patronen die, losgeweekt van de omgeving vervreemdend werken. Niet duidelijk is de schaal van het getoonde. Het lijken luchtfoto’s van onbekende werelden of juist soms uitvergrootte details. Echter ze zijn zo aangetroffen langs de IJssel

De andere werken komen uit de nieuwe serie “Trees”. In de  foto’s van bomen wordt de aandacht op hun structuren versterkt door er een egale kleur achter te zetten. Soms heeft de in de werkelijkheid aangetroffen vorm een grote associatieve of landschappelijke werking.

Zie ook www.erwinzijlstra.nl/ez

Zomeretalage Deventer Deuren

Zomeretalage Deventer Deuren

ZOMERETALAGE | 14-07 T/M 28-08

In de zomeretalage van Architectuurcentrum Rondeel is in de maanden juli en augustus een bijzondere fototentoonstelling te zien over ‘Deventer Deuren’ door Deventer Foto Kring. De ramen van de expositieruimte zijn voor deze gelegenheid afgeplakt en slechts via ‘sleutelgaten’ is de doorlopende diavoorstelling met foto’s van deuren te bekijken.

Lees meer...

Havenkwartier Deventer

Havenkwartier: de droom van hier naar daar

SPREEKRUIMTE | 30-08-2016 | 18.00 UUR

Als de zomervakantie ten einde is geven wij een barbecue met serieuze ondertoon. Terwijl de hapjes knisperen en de drankjes worden rondgebracht, praten en denken we over de komende ontwikkelingsstappen voor het Havenkwartier. 
Havenkwartier, Kunstenlab en Architectuurcentrum Rondeel zoeken samen naar de droom van hier naar daar.

Lees meer...

Open monumentendag: Iconen en Symbolen

OPENING | 09-09-2016 | 16.00 UUR

Vrijdag 9 september a.s. om 16.00 uur opent Deventer Verhaal de Open Monumentendag 2016 in het meest iconische gebouw in de Deventer skyline, de Grote of Lebuïnuskerk met o.a. de Rondeel-expositie Deventer Deuren door Deventer Foto Kring. Zaterdag 10 en zondag 11 september zijn er 40 monumenten te bezichtigen in Deventer.

Lees meer...

RONDEEL CINEMA: Who Dares Wins

CINEMA RONDEEL: 20-09-2016 | AANVANG: 20.30 UUR

Dinsdag 20 september a.s. staat de documentaire Who dares Wins in de serie Rondeel Cinema i.s.m filmhuis de Keizer op het programma. De succesvolste vrouwelijke architect, Zaha Hadid, wordt in deze fijne documentaire verrassend zorgvuldig geprofileerd.

Lees meer...

Overvloed

Expositie OVERVLOED in Deventer Ziekenhuis

EXPOSITIE | 17-03 T/M 31-08-2016

Op 17 maart, in de week van Zorg en Welzijn, opende Jeroen Kleinjan, lid van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis de tentoonstelling ‘Overvloed’ in de centrale hal van het ziekenhuis. Met als titel ‘Overvloed’ hebben acht duo’s van beeldend kunstenaars en architecten de opdracht gekregen om ontwerpideeën te ontwikkelen voor een zevental aan het water gekoppelde plekken in Deventer. Locaties die volgens Architectuurcentrum Rondeel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken.

Lees meer...

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ARC16 Awards: inschrijving sluit 26 augustus
Architecten en ontwerpers kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de ARC16 Awards. Deelnemers kunnen zich tot 26 augustus inschrijven in vijf categorieën: architectuur, interieur, meubel, detail en... Lees meer...
IMAGE Zes winnende ideeën voor huisvesting van asielzoekers
Op 29 juni zijn de winnaars van de prijsvraag ‘A Home away from Home’ bekendgemaakt door juryvoorzitter Floris Alkemade en Carolien Schippers (COA). Haiko Meijer van Onix NL, een van de zes... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

 
dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  

 

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

De architectuurroute is als boekje verkrijgbaar bij Architectuurcentrum Rondeel ad € 2,50.

 

ARCHITECTUURROUTE GRATIS DOWNLOADEN EN PRINTEN

 

DOWNLOAD DE APP VIA IZI.TRAVEL

 

     

 

En zoek dan op 'Architectuurroute Stedendriehoek' en stel zelf uw route samen. 

 

 

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief

 

RONDEEL | DE SCHILWIJKENLezing door Henk van Baalen over de Schilwijken. 

 

Architectuurcentrum Rondeel
Stromarkt 18C
7411 PK Deventer
T 0570 - 611 901
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.