Nieuws

 

Vanaf donderdag 18 januari 2018 worden de meest innovatieve ideeën naar aanleiding van de ontwerpateliers geëxposeerd in Architectuurcentrum Rondeel in Deventer. Wij hopen dat de droombeelden en realistische visies overheden en initiatiefnemers in beweging brengen. Het uitgangspunt is wat ons betreft een positieve visie op noodzakelijke transformaties. De resultaten van de ateliers worden zo de opmaat naar een ideale leefomgeving waarin mensen harmonieus kunnen vertoeven.

Hoe zorg je in een alsmaar groeiende metropool voor deugdelijke huisvesting, voorzieningen en infrastructuur? In het kader van het festival Focus op Indonesië (2-11 t/m 17-12) neemt Prof. Dr. Ing. Bambang Hari Wibisono van de Universiteit van Yogjakarta ons mee in de hedendaagse stedenbouw van Indonesië, bij Architectuurcentrum Rondeel. Hoe Jakarta worstelt met urbanisatie...

 

Op vrijdag 5 januari 2018 is de Opening van Deventer 1250 jaar. De Welle wordt feestelijk ingericht met meerdere horecapunten, zodat er gezamenlijk geproost kan worden op het nieuwe jaar en op Deventer 1250 jaar.

Bouwkunst in de koloniën: een vergeten hoofdstuk in onze architectuurgeschiedenis

 

Over elke baksteen in Nederland is een boek geschreven, maar over de bouwkunst in voormalig Nederlands-Indië was tot vrij recent niets bekend. Historicus Jan van Dullemen bracht daar verandering in. In het kader van Focus op Indonesië (1-11 t/m 17-12) openen hij en zijn vrouw Maria de tentoonstelling “Tropical Architecture”. Hij vertelt bij Architectuurcentrum Rondeel over dit vergeten hoofdstuk in de Nederlandse architectuurgeschiedenis. 

 

Meer dan een half miljoen bezoekers komen jaarlijks Deventer binnen via de Smidsgang. Echter bij het verlaten van de Centrumgarage ontbreekt een schakel in de route naar het winkelgebied van de binnenstad. De Smidsgang mist alle ingrediënten van een duidelijke en aantrekkelijk toegang tot de stad of het signaal dat hier de start ligt voor een paar gezellige uurtjes winkelen.

De ontwerpprijsvraag Smidsgang Deventer gaat over een ontwerpopgave voor de Smidsgang, de steeg tussen de HEMA en de Sting in de Deventer binnenstad:

‘Ontwerp en realiseer een tijdelijke interventie
om de Smidsgang
als entree van de (winkel)stad op te waarderen’

Deelname aan de ontwerpwedstrijd Smidsgang staat open voor iedereen die een inspirerend ontwerp kan aanleveren én uitvoeren.

Jury

Uit alle inzendingen zal een selectie worden gemaakt door de jury, bestaande uit een vijftal betrokken Deventenaren:

- Mettina Veenstra, onderzoeksdocent Media Technology Design Saxion

- Pietro Talamini, manager Talamini

- Daan Josee, architect en eigenaar Architectenbureau Kristinsson

- Hein te Riele, directeur VVV en Deventer Kwartiermaker

- Mieke Conijn, directeur Kunstenlab

23 januari 2018: bekendmaking Winnaar Stadscafé 

De jury kiest drie genomineerden om tot één winnaar te komen die op 23 januari tijdens het Stadscafé wordt bekendgemaakt. Voor het winnende ontwerp heeft de Centrumgarage een budget van € 2.500 ter beschikking gesteld. Het winnende ontwerp zal van mei t/m oktober 2018 zichtbaar zijn in de Smidsgang.

Informatiepakket deelname prijsvraag

Interesse om deel te nemen aan de prijsvraag, download via het aanvraagformulier het informatiepakket.

Inzending deelname prijsvraag

Het ontwerp kan digitaal ingezonden worden als pdf bestand tot en met 17 januari 2018 23:59 uur per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding in de e-mail van:

- Titel inzending

- Naam deelnemer

- E-mailadres

- Telefoonnummer

Wanneer de inzending in goede orde is ontvangen, ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Vragen?

Vanaf het uitschrijven (6 december) van de prijsvraag t/m 17 december is er gelegenheid om vragen te stellen per e-mail via stadscafe@rondeeldeventer.

Op 21 december zullen de gestelde vragen met antwoorden geanonimiseerd openbaar worden gemaakt in een nota van inlichtingen. Deze wordt beschikbaar gesteld op www.rondeeldeventer.nl

Alle communicatie verloopt via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Initiatief  

Deze prijsvraag is een initiatief van de Centrumgarage en ondernemers in de binnenstad.

Dit initiatief wordt gesteund door:

  • Architectuurcentrum Rondeel Deventer
  • Gemeente Deventer
  • Provincie Overijssel

 

Alternatieve energiebronnen in het Overijsselse landschap

 

Donderdag 19 oktober kwamen twintig enthousiaste mensen bijeen in de Twentse Welle te Enschede om na te denken over ideeën voor de inpassing van alternatieve energiebronnen in het landschap van Overijssel.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Presentatie innovatieve ideeën ontwerpateliers op 18 januari

  Vanaf donderdag 18 januari 2018 worden de meest innovatieve ideeën naar aanleiding van de ontwerpateliers geëxposeerd in Architectuurcentrum... Lees meer...
IMAGE Feestelijke opening van Deventer 1250 jaar op 5 januari

  Op vrijdag 5 januari 2018 is de Opening van Deventer 1250 jaar. De Welle wordt feestelijk ingericht met meerdere horecapunten, zodat er... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief