Nieuws

Architecten en ontwerpers kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de ARC16 Awards. Deelnemers kunnen zich tot 26 augustus inschrijven in vijf categorieën: architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie. Daarnaast wordt een speciale Oeuvre Award uitgereikt. 

 

De ARC Awards zijn voor het eerst uitgeschreven in 2012 en worden dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. Doel is de kracht van de Nederlandse architectuur en ontwerp breed onder de aandacht te brengen en vernieuwing zichtbaar te maken. ARC16 gaat van stoel tot stad en is een prijs voor zowel gerenommeerde bureaus als jonge professionals.

 

Onafhankelijke vakjury’s

Alle inzendingen worden beoordeeld door onafhankelijke jury’s. De vijfde editie van ARC verwelkomt 30 deskundige juryleden uit het vak en de samenleving. De voorzitters van dit jaar zijn Marlies Rohmer, Odette Ex, Miriam van der Lubbe, Hans van Heeswijk, Jeroen van Schooten en Jan Willem van de Groep. De jury’s beoordelen niet alleen de inzendingen, maar bezoeken ook de genomineerde gebouwen en interieurs.

 

Inschrijven

Iedere architect of ontwerper die tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016 een gebouw, ontwerp of product heeft gemaakt, kan meedoen in de verschillende categorieën. Gebouwen en interieurs zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen, terwijl meubels en producten zijn ontworpen in een van beide landen.

ARC16 Awards onderscheidt zich van vergelijkbare prijzen doordat ze vrij toegankelijk zijn. Aan inschrijving en eventuele nominatie zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Deelnemers kunnen als zij dit wensen, zich bovendien voor meerdere Awards inschrijven.

 

Winnaars 2015

De winnaar van de Architectuur Award vorig jaar was Vincent van Duysen met de TR residence in Knokke (B). Ex Interioris won met Koninklijke Auping in Deventer de ARC15 Interieur Award. Man en paard sleepte met de Co-Worker de Meubel Award in de wacht en Next Architects won de Detail Award met de Vlotwateringbrug in Monster. De Innovatie Award die vorig voor de eerste maal werd uitgereikt ging naar Claessens Erdmann met Busstation Schiphol-Noord.

 

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ARC16 Gala, de feestelijke prijsuitreiking die de Architect met haar partners op 17 november 2016 organiseert in Scheveningen.

 

De ARC16 Awards worden gesponsord door Gira, Plan@Office, Rohde & Grahl, Gabriel, Kubus en Desso.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Het Rondeel en de stad van de verdwenen molens

De stad van koek, idyllische straatjes, Go Ahead Eagles, Dickens en boeken: Deventer staat om veel dingen bekend. Maar molens? Nee, dat niet. Dat had... Lees meer...
IMAGE Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

We hebben het allemaal druk druk druk en nog eens druk… Maar wat is er nu leuker dan de dingen doen die je écht leuk vindt, waar je goed in bent,... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief

 

 

Architectuurcentrum Rondeel
Assenstraat 14
7411 JT Deventer
T 0570 - 611 901
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.