Nieuws

ARC16 Awards: inschrijving sluit 26 augustus

Delen

Architecten en ontwerpers kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de ARC16 Awards. Deelnemers kunnen zich tot 26 augustus inschrijven in vijf categorieën: architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie. Daarnaast wordt een speciale Oeuvre Award uitgereikt. 

 

De ARC Awards zijn voor het eerst uitgeschreven in 2012 en worden dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. Doel is de kracht van de Nederlandse architectuur en ontwerp breed onder de aandacht te brengen en vernieuwing zichtbaar te maken. ARC16 gaat van stoel tot stad en is een prijs voor zowel gerenommeerde bureaus als jonge professionals.

 

Onafhankelijke vakjury’s

Alle inzendingen worden beoordeeld door onafhankelijke jury’s. De vijfde editie van ARC verwelkomt 30 deskundige juryleden uit het vak en de samenleving. De voorzitters van dit jaar zijn Marlies Rohmer, Odette Ex, Miriam van der Lubbe, Hans van Heeswijk, Jeroen van Schooten en Jan Willem van de Groep. De jury’s beoordelen niet alleen de inzendingen, maar bezoeken ook de genomineerde gebouwen en interieurs.

 

Inschrijven

Iedere architect of ontwerper die tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016 een gebouw, ontwerp of product heeft gemaakt, kan meedoen in de verschillende categorieën. Gebouwen en interieurs zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen, terwijl meubels en producten zijn ontworpen in een van beide landen.

ARC16 Awards onderscheidt zich van vergelijkbare prijzen doordat ze vrij toegankelijk zijn. Aan inschrijving en eventuele nominatie zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Deelnemers kunnen als zij dit wensen, zich bovendien voor meerdere Awards inschrijven.

 

Winnaars 2015

De winnaar van de Architectuur Award vorig jaar was Vincent van Duysen met de TR residence in Knokke (B). Ex Interioris won met Koninklijke Auping in Deventer de ARC15 Interieur Award. Man en paard sleepte met de Co-Worker de Meubel Award in de wacht en Next Architects won de Detail Award met de Vlotwateringbrug in Monster. De Innovatie Award die vorig voor de eerste maal werd uitgereikt ging naar Claessens Erdmann met Busstation Schiphol-Noord.

 

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ARC16 Gala, de feestelijke prijsuitreiking die de Architect met haar partners op 17 november 2016 organiseert in Scheveningen.

 

De ARC16 Awards worden gesponsord door Gira, Plan@Office, Rohde & Grahl, Gabriel, Kubus en Desso.

Delen

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Mooie resultaten voor energietransitie in de stad
Architectuurcentrum Rondeel organiseerde donderdag 22 juni samen met het Zwols Architectuur Podium het tweede ontwerpatelier 'Stad' over de ruimtelijke impact van energietransitie op de stad. Lees meer...
IMAGE Het klimaat verandert: wat moeten we doen?
Hoe sceptisch de bewoner van het Witte Huis ook mag zijn, klimaatverandering is echt. En daarmee ook de uitdaging om onze stedenbouw daarop in te richten. Wat moet er gebeuren? En hoe kunnen we het... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

De architectuurroute is als boekje verkrijgbaar bij Architectuurcentrum Rondeel ad € 2,50.

 

ARCHITECTUURROUTE GRATIS DOWNLOADEN EN PRINTEN

 

DOWNLOAD DE APP VIA IZI.TRAVEL

 

     

 

En zoek dan op 'Architectuurroute Stedendriehoek' en stel zelf uw route samen. 

 

 

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief

 

 

Architectuurcentrum Rondeel
Oostzeestraat 2
7411 MB Deventer
T 06 - 53 67 42 24
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.