AgendaArchief agenda

25-01 | Wegen naar welzijn: ‘Een gezonde kijk op mobiliteit’

Architectuurcentrum Rondeel en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren 25 januari a.s. (13.00-17.00 uur) de startbijeenkomst ‘Wegen naar welzijn’ in het kader van de Open Oproep ‘Wegen naar welzijn’. Het is een oproep aan ontwerpers (stedenbouwers, architecten, landschappers) om de komende tijd samen met organisaties/bewoners ‘ontwerpend te onderzoeken’ hoe bepaalde mobiliteitsvraagstukken kunnen worden aangepakt in het kader van een duurzame en sociale mobiliteitstransitie. Denk aan: Hoe gaan we ons in de toekomst van A naar B verplaatsen? Houdt de auto een dominante rol of kan het ook anders?

De opgave is de openbare ruimte zo in te richten dat diverse verkeersdeelnemers er prettig doorheen kunnen bewegen en kunnen verblijven. Gezondheid, sociale ontmoeting en toegang tot mobiliteit om deel te kunnen nemen in de maatschappij zijn minstens zo belangrijk. Dus mobiliteit in het kader van brede welvaart/welzijn. Naast de inzet van ontwerpers en mobiliteitsdeskundigen worden deskundigen vanuit het sociale domein ook nadrukkelijk uitgenodigd.

PROGRAMMA STARTBIJEENKOMST 25-01-2023

LOCATIE: Saxion (Handelskade 75, Deventer)

PARKEREN: zie parkeermogelijkheden bij Saxion

Programma deel 1 | 13.00-15.00 uur

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst wordt de open oproep toegelicht door Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Daarnaast geeft Christiaan Kwantes van Goudappel een algemene inleiding over ‘een gezonde kijk op mobiliteit’. Ook worden er twee (eventueel drie) cases gepresenteerd. De twee cases uit Deventer, die in ieder geval aan bod komen, zijn:

Mobiliteit en openbare ruimte op de Stadscampus/KIEN
De (autoluwe) Welle als waterfront en stadsentree vanaf de IJssel via het pontje

Wilt u ook een casus onder de aandacht brengen?

Geef dat dan van tevoren via Architectuurcentrum Rondeel door, via e-mailadres: info@rondeeldeventer.nl. Dan nemen we deze casus op in het programma op deze middag.

Het eerste deel is bedoeld voor een breed publiek dat belangstelling heeft voor mobiliteit.

Programma deel 2 | 15.00-17.00 uur

Het tweede deel (van 15.00 tot 17.00 uur) is bedoeld voor de ‘matchmaking’ van ontwerpers en organisaties/bewoners, die aan de open oproep van het Stimuleringsfonds gehoor willen geven.

Meer over de open oproep ‘Wegen naar welzijn’

Lees er meer over op de website van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *