Agenda
ZOMERETALAGE | JULI EN AUGUSTUS 2015

Erwin Zijlstra: "Tijdens het fotograferen voor het project ‘Ruimte voor de Rivier’ bij Deventer kwam ik allerlei modder- en kleistructuren tegen. Deze waren toevallig ontstaan door de graafwerkzaamheden of door de rivier zelf. Verbaasd door de diversiteit en schoonheid begon ik ze te fotografen. Het struinen door de uiterwaarden verhoogt de concentratie en aandacht voor deze details."

 

Het zijn eigenaardige structuren en patronen die - losgeweekt van de omgeving - vervreemdend werken. Niet duidelijk is de schaal van het getoonde. Het lijken luchtfoto’s van vreemde werelden, of soms juist uitvergrootte details.  Zie je vooral de landschappelijke werking of de abstractie zoals in de materieschilderkunst.? De verscheidenheid in kleur van de klei/modder is opmerkelijk. Dat is niet alleen terug te vinden in de foto’s, maar ook terug te zien in de kleimonsters die ik verzameld heb.

 

De opening is dinsdag 30 juni om 20.00 uur.  Aldaar kun je zelf een monster scheppen en meenemen.

 

Erwin Zijlstra is sinds 1989 actief als professioneel fotograaf en voert opdrachten uit in heel het land. Daarnaast maakt hij autonoom werk. 

 

De werken zijn te koop bij de fotograaf.

 

 

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief