Agenda
Van 24 juni tot en met 2 juli organiseert Architectuurcentrum Rondeel tijdens de IJsselbiënnale in samenwerking met Carin Terpstra een interactieve speltafel op de Verlaagde Wellekade in Deventer.
ACTIVITEIT | 24-06 T/M 02-07 | 16.00 - 17.00 UUR

De eerste IJsselbiënnale, de internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen, vindt plaats van 14 juni t/m 24 september. Tijdens de IJsselbiënnale stelt Architectuurcentrum Rondeel de toekomst van de Energietransitie aan de orde. Van 24 juni tot en met 2 juli staat er een interactieve speltafel van tentoonstellingsontwerper Carin Terpstra op de Verlaagde Wellekade in Deventer. Dagelijks, van 16.00 - 17.00 uur, vertellen professionals uit het werkveld over innovatieve oplossingen met de rivier als energieleverancier.

 

Architectuurcentrum het Rondeel i.s.m. Carin Terpstra

(inter)actief en informatief

24.06.2017 t/m 02.07.2017

IJsselbiënnale 

 

Voor welke ingrepen in het landschap staan wij in de nabije toekomst vragen we ons af? Deventer heeft bijvoorbeeld in 2015 twee windmolens in bedrijf genomen. De aanwezigheid van deze windmolens in het landschap is voor velen een verlies, voor anderen een noodzakelijk kwaad. De winst is de energieopbrengst zonder CO2-belasting.

 

Welke natuurlijke en schone energiebronnen (o.a. stroming van de rivier, wind- en zonnekracht) kan het Sallandse IJssellandschap bieden en kunnen wij benutten om in onze toenemende energiebehoefte te voorzien? Wat betekent het als Deventer in 2030 energieneutraal wil zijn? Heeft de burger in deze energietransitie nog iets te willen en te beschermen?

 

DENK MEE OVER HET ENERGIELANDSCHAP!

Architectuurcentrum Rondeel wil met haar aanwezigheid bij deze eerste IJsselbiënnale, de toekomst van de energietransitie aan orde stellen. Rondeel gaat daartoe met inwoners van Deventer en bezoekers van de IJsselbiënnale in gesprek en wil een podium bieden voor het uitwisselen van informatie en het delen van meningen en verwachtingen. Aan de Verlaagde Wellekade in Deventer kun je van 24 juni tot en met 2 juli actief meedenken over de inrichting van het Energielandschap in 2030.

 

Elke dag, van 16.00 - 17.00 uur, wordt een specifiek thema uitgelicht en vertellen professionals uit het werkveld over gerealiseerde projecten en/of innovaties op het gebied van duurzame energieopwekking.

 

Daarmee wil Rondeel een bijdrage leveren aan het creëren van maatschappelijk draagvlak voor de grote uitdaging die Deventer zich heeft gesteld, namelijk: ‘Deventer in 2030 energieneutraal’.

 

Medewerking wordt o.a. verleend door:

 

  • De Energieweg / duurzame wegconcepten | Mathijs Erberveld (Rijkswaterstaat)
  • De Blauwe Kracht - Inzending EO Wijersprijsvraag 2014-2015 | De Stedendriehoek naar een energieneutrale stedelijke regio
  • Waterkracht - Opwekking energie uit de rivierstroming | Oryon Watermills
  • Deventer en windenergie | door Deventer Energie, de heer T. Berends

 

CARIN TERPSTRA

Carin Terpstra is tentoonstellingsontwerper, docent beeldende vorming en beeldend kunstenaar. Ze geeft cursussen en workshops ‘Intuïtief Boetseren’ in Deventer.

 

RIVIER VAN KLEI

Carin Terpstra neemt van 05.08.17 - 24.09.17 ook deel aan de IJsselbiënnale met de activiteit ‘Rivier van Klei’. Meer info over de Rivier van Klei of ga naar Facebook: Salamanderverbeeld.

 

In het nieuws

 

4-8-2017 - Samen boetseren met zelfgedolven IJsselklei in Deventer

 

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

Zomervakantie 2019 vanaf 12 juli t/m 25 augustus en zijn wij gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief