Agenda
Rondeel Cinema | 16-02-2016

Architectuurcentrum Rondeel organiseert in samenwerking met filmhuis de Keizer de documentaire 'Concrete Love' over de Duitse architectenfamilie Böhm, met Gottfried als middelpunt. Gottfried is zoon, kleinzoon, echtgenoot en vader van architecten. Hij is de enige Duitse architect aan wie de prestigieuze Pritzker Prize is toegekend. Programmaraadvoorzitter Harry Zwiers verzorgt de inleiding bij de documentaire.

 

Concrete LoveIn 1986 krijgt Böhm 'de Amerikaanse Nobelprijs voor de Architectuur' voor zijn opvallende expressionistische betoncomposities. Gottfrieds vader Dominikus – met de markante grijze sik - was ook architect, met als specialisme het bouwen van kerken. Gottfried wilde beeldhouwer worden uit angst als architect niet goed genoeg te zijn, maar daar wil zijn vader niets van weten.

In 1954 neemt Gottfried het bureau van zijn vader over, die een jaar later sterft. Het bureau is gevestigd in een eigen ontwerp van Dominikus Böhm uit 1931; een riant woonhuis met ateliers in het Keulse Mariënburg. Een huis met een zwembadje waar Gottfried op hoge leeftijd nog in zwemt.

Concrete Love is de vierde lange film van de jonge Zwitserse regisseur Maurizius Staerkle Drux. Twee jaar lang heeft hij de familie Böhm gevolgd en gefilmd, meestal in het woonhuis annex atelier van Dominikus Böhm, waar werk, privé en familie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Concrete Love is een kalme, observerende documentaire. 

 

DINSDAG 16 FEBRUARI 2016

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78,7411 HH Deventer

Kaarten: reserveren of bestellen

 

Inleiding Concrete Love


Bij deze film verzorgt Harry Zwiers (voorzitter programmaraad Architectuurcentrum Rondeel) de inleiding.

 

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief