Agenda
Salut Béton Brut - Deventer
Salut béton brut | 01-12 | AFGELAST

 

WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN KAN HET EVENEMENT SALUT BÉTON BRUT MORGENAVOND 01-12-2016 NIET DOORGAAN!

 

 

Architectuurcentrum Rondeel heeft zijn locatie aan de Stromarkt verlaten voor een tijdelijk onderkomen in het Havenkwartier. Het voormalige bankgebouw wordt gesloopt. Zo’n ingrijpende verandering in de stad, waarbij een architectonisch icoon voorgoed verdwijnt, verdient aandacht vond het Rondeel. De Unlimited Dream Company - onder leiding van Paul Segers - is gevraagd door Rondeel en Kunstenlab om op bijzondere wijze de sloop te markeren met het project: Salut Béton Brut.

De Unlimited Dream Company realiseert donderdagavond 1 december (van 19.30 - 21.00 uur) een laatste eerbetoon aan het brutalistische vormgegeven gebouw aan de Stromarkt in Deventer waar het nieuwe bibliotheek centrum zijn plek krijgt. Een spektakel dat je niet wilt missen.

 

Paul Segers: “Dit uit de gratie gevallen juweel uit de gouden dagen van de brutalistische architectuur neemt mogelijk de laatste weerstand van ‘het andere’ mee in haar vroegtijdige destructie. Om te voorkomen dat dit het tragische effect zou zijn van een naar universaliteit strevende maatschappij wil de Unlimited Dream Company de afbraak van dit markante gebouw in goede banen leiden. Salut Béton Brut is een laatste eerbetoon aan dit architectonische icoon en een poging de geest van haar mentaliteit te verlossen.”

 

Deze performance wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer. Vanuit het beleid van Kunst en Openbare Ruimte versterkt de gemeentelijke adviesraad jaarlijkse een opdracht aan een kunstenaar om een ruimtelijke transitie te markeren.

 

De Unlimited Dream Company zal het werk uitvoeren op donderdag 1 december, van 19.30 - 21.00 uur, aan de Stromarkt in Deventer.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief