Agenda
De IJzergieterij Deventer
OPLEVERING | 09-03-2016 | 20.00 UUR

Woensdag 9 maart a.s. staat er weer een oplevering op het programma. Dit keer een bezoek aan De IJzergieterij. De voormalige modellenmakerij van Nering Bögel aan de Emmastraat is een rijksmonument en jarenlang onder de naam Kunstenlab in gebruik geweest als verzamelgebouw voor kunstgerelateerde instellingen. Ook Rondeel heeft er enige tijd zijn expositieruimte gehad.

 

Nadat meerdere huurders van het Kunstenlab vertrokken, werd er een nieuwe functie voor het gebouw gezocht. Deze is uiteindelijk gevonden door Jamal Ammi uit Epse. Hij heeft het pand gekocht en architect Jeroen Steenbergen van Atelier Spijker uit Arnhem heeft een ontwerp gemaakt voor 39 huurwoningen.

 

Op 9 maart kunt u bij De Oplevering zien hoe het is geworden. Architect Jeroen Steenbergen vertelt over de totstandkoming van het project en de bijzonderheden die je tegen komt bij een transformatie van industriegebouw uit 1928 tot een hedendaags woongebouw. 

Het gebouw is open vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief