Agenda
PRESENTATIE | 14-04-2016 | 20.00 UUR

Donderdagavond 14 april 2016 presenteren studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde (Saxion) in Architectuurcentrum Rondeel hun plannen voor Deventer. Vanuit het projecten- en kennisplatform Saxion stadsLAB hebben zij een uitwerking gemaakt van twee van de acht ideeën die vorig jaar als cadeau zijn aangeboden aan de stad Deventer: de uitkijktoren en de oude ijsbaan.

 

Met als titel ‘OVERVLOED’ hebben acht duo’s van beeldend kunstenaars en architecten ontwerpideeën ontwikkeld voor een zevental aan het water gekoppelde plekken in Deventer. Locaties die volgens Architectuurcentrum Rondeel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken.

 

Momenteel is de tentoonstelling OVERVLOED met alle acht plannen te bezichtigen in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Saxion stadsLAB en haar studenten zagen hierin een aanleiding om deze ideeën een stap verder te brengen en hebben twee plannen uitgewerkt, namelijk:  

  • het uitzichtpunt vanaf de Worp, ontworpen door Huib Ribbens (architect) & Wanda Schaap (kunstenaar);

  • en de plannen voor de transformatie van de Oude IJsbaan, ontworpen door Elise van der Linden (kunstenaar) & Erwin Schot (architect).

 

Bij welk idee is Deventer op het moment het meest gebaat? Welke stappen moeten worden gezet om over te gaan tot realisatie? Hoe creëer je draagvlak? De studenten presenteren op 14 april hun bevindingen en zijn benieuwd naar de reacties daarop. 

 

  

 

Datum: 14 april 2016

Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18C, 7411 PK Deventer

 

TENTOONSTELLING OVERVLOED IN DEVENTER ZIEKENHUIS

 

Meer informatie over de tentoonstelling OVERVLOED - 17-03-2016 t/m 31-08-2016 in het Deventer Ziekenhuis

 

 

Georganiseerd door Wilma Mensink. Met medewerking van Elise van der Linden, Huib Ribbens, Wanda Schaap, Ruben Ferwerda en studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde (Saxion)

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief