Agenda
Brinkgreven Deventer - Knuttel
PARKDAG | 09-09 | 10.00 - 16.00 UUR

Zaterdag 9 september, tussen 10.00 en 16.00 uur, organiseert Dimence Groep de Parkdag Brinkgreven: 'Kom kijken achter de witte koezen'. Tijdens deze parkdag is o.a. de Rondeel-expositie van Willem P.C. Knuttel, architect van het psychiatrisch ziekenhuis Brinkgreven, te bezichtigen.

Tijdens deze parkdag kunt u ervaren hoe het vroeger was op Brinkgreven ‘achter de witte koezen’ en hoe de huidige zorg er uitziet. Ook kunt u dan genieten van het prachtige, onder architectuur, aangelegde groen en de rijke (historische) gebouwen.

Deventer architect Knuttel ontwierp o.a. een aantal gebouwen, zowel een gemeenschapsgebouw, een zusterhuis, een woonboerderij als enkele paviljoens. Knuttel werd zelfs benoemd als ‘huisarchitect’ van het complex in opdracht van het St. Elisabeths Gasthuis. De getoonde expositie is een deel van de Rondeel-expositie 'Bouwmeesters van Deventer: Knuttel en Van Harte' uit 2013.

Programma Parkdag zaterdag 9 september

Locatie: Terrein Brinkgreven, Nico Bolkesteinlaan 1, Deventer

10.00 uur: Opening door burgemeester Andries Heidema en Ernst Klunder (raad van bestuur Dimence Groep). Om 11.00 uur beginnen de activiteiten.

Het event sluit aan bij het 125-jarig jubileum van Dimence Groep. U kunt alleen komen kijken, maar er zijn diverse activiteiten waar u aan kunt deelnemen, zoals: mindfulness, Tai chi, Yoga, pijl en boogschieten, muziektherapie, verschillende lezingen en exposities, een springkussen, een tochtje met een paardentram of een  rondleiding over het park. Of wat dacht u van een speeddate met cliënten? Of een demonstratie virtual reality? 

U bent van harte welkom op zaterdag 9 september! En misschien loopt u wel mee in een rondleiding over het park waarin wij u vertellen over de geschiedenis toen en nu van Brinkgreven.

 

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur  

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief