Agenda
 
SPREEKRUIMTE | 22-03 | 20.00 UUR

Is Deventer klaar voor een museum voor hedendaagse kunst? Donderdag 22 maart gaan we hierover in debat met initiatiefnemer van het kunstmuseum Koos Hoogland en toparchitect Hans van Heeswijk  van o.a. Museum MORE in Gorssel.

Koos HooglandKoos Hoogland wil een museum voor hedendaagse kunst in Deventer realiseren om het culturele aanbod in Deventer te verrijken. Hij is al geruime tijd met mede-initiatiefnemers van de stichting EICAS (European Institute for Contemporary Art and Science) op zoek naar een geschikte plek in de Stedendriehoek: “Wij hebben contacten met verzamelaars die kunst bezitten, maar die hun collectie niet kunnen exposeren. Grote, landelijke musea zijn niet geïnteresseerd, omdat ze het werk eenvoudigweg niet meer kwijt kunnen. Zonde, het gaat om waardevolle kunst. Die willen we in Deventer laten zien.” Initiatiefnemer Koos Hoogland licht op 22 maart namens Stichting EICAS zijn plannen toe voor een hedendaags kunstmuseum in Deventer.

 

Architect Hans van Heeswijk

Hans van Heeswijk, oprichter van Hans van Heeswijk architecten, heeft ruime ervaring met de bouw en renovatie van musea. Het bureau transformeerde in Amsterdam een gebouw aan de Amstel tot satellietmuseum voor de Hermitage uit Sint Petersburg, breidde het Mauritshuis uit in Den Haag, realiseerde een nieuw entreegebouw voor het Van Gogh Museum en ontwierp het Museum MORE in Gorssel. Tijdens de spreekavond vertelt Hans van Heeswijk hoe het ontwerp van een museum bij kan dragen aan het beoogde succes ervan.
 

Programma 22 maart 2018

19.30 uur: zaal open
20.00 uur: presentatie visie Stichting EICAS, Koos Hoogland
20.45 uur: presentatie visie Hans van Heeswijk, architect
21.30 uur: debat onder leiding van Andries van den Berg
22.00 uur: afsluiting/borrel

De debatavond vindt plaats op 22 maart a.s., aanvang 20.00 uur in het Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4 in Deventer.

Toegang is gratis.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Theatercollege Carolyn Steel ‘De hongerige Stad’

  Op donderdag 13 september trapt het Zwols Architectuur Podium in samenwerking met Club Cele af met een hele toffe serie Stadscafés: De Hongerige... Lees meer...
IMAGE Afscheid van Marion Lanting na bijna kwart eeuw Rondeel

Marion Lanting heeft afscheid genomen van Architectuurcentrum Rondeel. Marion was bijna een kwart eeuw hét gezicht van het architectuurcentrum in... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten
  
VRIJDAG 22 JUNI 2018 ZIJN WIJ GESLOTEN

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief