Agenda
Stadscafé D4: Deventer bruist van de ideeën

 

STADSCAFÉ | 26-06 | 20.00 uur

Heb jij een idee om de Deventer binnenstad nog gezelliger, groener en aantrekkelijker te maken? Of ben je benieuwd naar de ideeën van stadsgenoten? Kom dan dinsdag 26 juni naar het vierde Stadscafé dat Architectuurcentrum Rondeel organiseert. Dit keer zijn we te gast op een bijzondere locatie: de Centrumgarage in de Deventer binnenstad. Naast nieuwe initiatieven en een terugblik op eerdere ideeën vindt deze avond ook de presentatie van de finishvlag ‘DEV-ENTER’ als stadsentree voor de binnenstad plaats.

Architectuurcentrum Rondeel organiseert het Stadscafé D4 op 26 juni in samenwerking met de provincie Overijssel. Het stadscafé is dé gelegenheid om je ideeën voor de Deventer binnenstad te delen of andere mensen verder te helpen met hun idee. En natuurlijk om je stadsgenoten te ontmoeten en weer helemaal op de hoogte te raken van wat er speelt.

Het stadscafé richt zich op initiatieven voor de Deventer binnenstad. Wij nodigen bewoners, ondernemers, pandeigenaren en andere geïnteresseerden uit hun ideeën voor een betere, mooiere en leukere binnenstad te pitchen. Voor het beste initiatief is er een stadscheque ter waarde van € 2.500 die je kunt gebruiken om de realisatie van het idee dichterbij te brengen.

Een panel van deskundigen zal zich inzetten om deze initiatiefnemers een stap vooruit te brengen richting realisatie van hun ideeën.  Het panel bestaat uit:

  • Liesbeth van Asten (Directeur bestuurder Rentree)
  • Anjo van den Brink (Initiatiefnemer Grijze Silo) 
  • Michiel Flooren (Lector Regio ontwikkeling, Saxion)

 

STADSCAFÉ D4: 26 JUNI 2018, 20.00 UUR

Locatie: Centrumgarage Deventer. Bezoekers van het stadscafé kunnen deze avond gratis gebruikmaken van de parkeergarage.

Moderator deze avond is Rik Zeeuwen, hoofddocent urban studies/urban planning bij Saxion.

Globaal programma

19.30 Inloop vanaf 19.30 uur
20.00 Welkom door Rik Zeeuwen
20.10 Terugblik op eerdere initiatieven 
20.30 Pitchen van nieuwe initiatieven
21.00 Pauze
21.15 Opening Smidsgang
21.40 Uitslag Jury
22.00 Afsluiting en borrel

 

Wie pitchen er?

Op dit moment zijn de eerste initiatiefnemers bekend die hun idee presenteren:

  • De regenwaterambassadeurs, bestaande uit bewoners uit Diepenveen en De Worp, presenteren het initiatief om bewoners te stimuleren zorgvuldiger om te gaan met het regenwater in de stad. Het doel is dit initiatief uit te breiden naar de binnenstad.
  • Bianca Perik van 1tweetje wil via ‘de authentieke leerplek’ voor studenten de grote behoefte aan goede vakmensen vergroten. De authentieke leerplek is geen onderdeel van de onderneming of school, maar ís de onderneming. 
  • Jonneke Siebrand met haar plan 'Lampekappen': het idee is om de stad te kleuren en te laten stralen door versierde lampenkappen in leegstaande panden te plaatsen/hangen in de aanloop naar de donkere dagen.
  • Gabriël Bosch pitcht over het vitaliseringsproces voor het Broederenplein. Het Broederenplein is inmiddels wakker gekust. Er zijn nieuwe geluiden, ideeën en spelers die belangstelling tonen. Om een gezonde doorgaande beweging te maken is een vervolg nodig.

 

Ook jouw idee presenteren?

Meld je voor 15 juni aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom pitchen bij het stadscafé op 26 juni.

 

INTERVIEW MET BART ELLENBROEK OVER STADSCAFÉ

‘Het stadscafé moet van iedereen worden’

Met het vierde Stadscafé voor de boeg op 26 juni in de Centrumgarage is het tijd voor een kleine terugblik. Heeft het café zich ontwikkeld tot het ideale podium voor burgerinitiatieven? Heeft het de ambities waargemaakt? En welke potentie blijft onbenut? We leggen de vragen voor aan Bart Ellenbroek, beleidsontwikkelaar en stadscoach bij de initiator van het stadscafé: de Stadsbeweging.

Lees meer

 

VIDEO-INTERVIEW MET THIERRY VAN VOORST TOT VOORST OVER DE SMIDSGANG

Is de tijdelijk invulling van de Smidsgang met de 'finishvlag' DEV-ENTER een opmaat naar permanente verbetering van de stadsentree bij de Centrumgarage in Deventer? We interviewden directeur Thierry van Voorst tot Voorst hierover.
Luuk Talens vroeg hem ook wat de organisatie van de Deventer stadscafé's door Architectuurcentrum Rondeel kan betekenen om de Deventer binnenstad nog gezelliger, groener en aantrekkelijker te maken.

 

STADSCAFÉ D4

Architectuurcentrum Rondeel organiseert het Stadscafé D4 in samenwerking met de provincie Overijssel. Provincie Overijssel investeert in kennisdeling en kennisontwikkeling, in het actief (ver)binden van partijen. Architectuurcentrum Rondeel is aanjager van het lokale debat over ruimtelijke kwaliteit. Daarom hebben beide partijen de handen ineengeslagen om initiatieven voor de Deventer binnenstad te ondersteunen.

ORGANISATIE

De organisatie namens Rondeel is in handen van programmaraadsleden Susan Lijzenga en Doesjka Majdandzic

 

Het Stadscafé D3 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagement, Provincie Overijssel, Stadsbeweging.nl en Architectuurcentrum Rondeel 

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Duurzame huzarenstukjes aan en met de IJssel

Hoe kunnen we IJsselwater gebruiken voor een beter klimaat? Wat kunnen we überhaupt met de rivier die al eeuwen zo dichtbij is? Albert Corporaal,... Lees meer...
IMAGE Een stad die niet verandert, heeft geen leven

Wat is het dna van Deventer? Hoe heeft de stad zich door de jaren heen ontwikkeld en wat brengt de toekomst? Op deze vragen pogen kunst- en... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
Op donderdag 9 januari zijn wij gesloten i.v.m. verbouwingswerkzaamheden

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief