Agenda
Lezingavond zelfrijdende auto

 

DEBAT | 12-07 | 19.30 UUR

De zelfrijdende auto komt eraan. Wat zal deze voor gevolgen hebben voor het leven in de binnenstad? Zullen we inderdaad allemaal de eigen auto verkopen (aan wie trouwens?) en een abonnement nemen op een zelfrijdende autoservice? Hierover is veel discussie. Daar doen wij op 12 juli aanstaande ook aan mee. Die avond organiseert Architectuurcentrum Rondeel een debat over de mobiliteit van de toekomst in de Deventer binnenstad.

Zal de introductie van de zelfrijdende auto ook daadwerkelijk betekenen dat we (bijna) geen parkeerplaatsen meer nodig hebben, omdat de auto’s allemaal in parkeergarages ergens op Kloosterlanden staan opgeborgen? Levert de nieuwe mobiliteit onverwachte files op, omdat iedereen voortdurend elke kleine afstand met de auto zal gaan afleggen? Of parkeert de zelfrijdende auto aan de Singel en wordt de binnenstad autovrij? Wie zal het zeggen?

 

PROGRAMMA DONDERDAG 12 JULI 2018, 19.30 UUR*

Wij hebben drie deskundigen uitgenodigd die hun visie op 12 juli uiteenzetten:

  • Vincent Taapken, oprichter van New Industry Development in Rotterdam, is er van overtuigd dat we geen parkeergarages meer in de binnensteden moeten bouwen, want ze worden overbodig.
  • Daphne van den Hurk, Adviseur Mobiliteit en Ruimte bij Goudappel Coffeng, heeft onderzoek gedaan naar het effect van de zelfrijdende auto op het parkeergedrag van reizigers.
  • Alwin Bakker, oprichter van The Future Mobility Network en oprichter van het Research Lab Automated Driving aan de TU Delft, zet zijn visie op de toekomst uiteen.

Aansluitend gaan we het debat aan met de sprekers.

De avond vindt plaats op 12 juli in Architectuurcentrum Rondeel aan de Assenstraat 14.

Zaal open 19:00 uur, start programma 19:30 uur.

 

*LET OP: Deze avond gaat in tegenstelling tot andere avonden van start om 19.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 voor een kop koffie/thee.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Architectuurcentrum Rondeel zoekt twee nieuwe bestuursleden

  Wegens het aflopen van de zittingstermijn van onze huidige secretaris en waarnemend penningmeester zijn er bij Architectuurcentrum Rondeel... Lees meer...
IMAGE De slimme stad Deventer: ziet Big Brother alles?

  Deventer hangt inmiddels vol met allerlei camera’s, sensoren en wifitrackers. Bezoekers en inwoners worden tijdens hun bezoek aan de stad... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief