Agenda
Weidegeelster Gerrit Hendriksen
 
STADSWANDELING | 14 OKTOBER 2018

Wist je dat in de binnenstad van Deventer en rondom het havengebied heel bijzondere planten groeien? Op 14 oktober, 14.00 uur, ontdekken we samen met drie gidsen van de KNNV Deventer, de vereniging voor veldbiologie, zeldzame pareltjes die de stad als habitat gekozen hebben. Op stadsmuren, tussen klinkers en in vergeten hoekjes groeien wilde planten die spontaan ergens zijn gevestigd.

Zaden zijn soms letterlijk aan komen vliegen of ontsnapt uit (moes)tuinen. Of de zaden kwamen van ver via de scheepvaart in Deventer terecht. Het Pothoofd, de voormalige graanoverslagplaats in Deventer, werd een begrip als nationale botanische verzamelnaam. In de grassen van hetPothoofd verschenen uit het niets allerleibijzondere, uitheemse plantensoorten.

Architectuurcentrum Rondeel organiseert de stadswandeling  in samenwerking met de KNNV, vereniging voor veldbiologie, afdeling Deventer. O.a. Gerrit Hendriksen vertelt met veel enthousiasme over de groene pareltjes uit Deventer. De start is bij Architectuurcentrum Rondeel en eindigt bij de stadsetalage. Aansluitend kan er een bezoek worden gebracht aan de expositie ‘Wist je dat?’.

Programma

13.30 uur inloop met koffie en thee, Architectuurcentrum Rondeel
14.00 uur introductie en wandeling Deventer Stadsplanten door Gerrit Hendriksen
15.30 uur afsluiting, Stadsetalage

De wandeling is geschikt voor kinderen en rolstoelgebruikers en duurt ongeveer anderhalf uur.

Expositie “Wist je dat?”

De wandeling “Wist je dat? - Deventer Stadsplanten” is onderdeel van de expositie “Wist je dat?” in de Deventer Stadsetalage. Hier kun je de opmerkelijke geschiedenis van Deventer ontwaren. Met vijf thema’s vertelt de expositie verrassende verhalen over de ontwikkeling van de stad en omgeving in 1250 jaar. De stadsplantenwandeling maakt onderdeel uit van het thema flora binnen de vijf thema’s van de expositie.

Week van de veldbiologie, KNNV

Van 7 tot 14 oktober is het de ‘Week van de Veldbiologie’. Kijk voor meer activiteiten op: www.knnv.nl/deventer.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief