Agenda
Deventer 1250
 
LEZINGENAVOND | 01-11 | 20.00 UUR

In het kader van 'Wist je dat?'  staat op 1 november, 20.00 uur, het thema stadsontwikkeling op de agenda. Twee bevlogen sprekers delen interessante wetenswaardigheden over 1250 jaar Deventer met ons. Met een doorkijk naar de toekomst! Kunst- en architectuurhistoricus Hans Magdelijns en senior adviseur Paul Koetsier, verzorgen de inleidingen.

DNA van Deventer

Hans Magdelijns vertelt over het verleden van de stad. Waarom ziet die er op dit moment zo uit, wat is eraan voorafgegaan? Hoe komt het dat de Brink op deze plek ligt en niet ergens anders? Hoe komt de Assenstraat aan zijn naam? Kortom, heel veel wist-je-datjes! Hans Magdelijns is senior adviseur erfgoed bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hij kent Deventer als geen ander.

Toekomstbeelden voor de stad

Paul Koetsier, senior adviseur bij BMC, het adviesbureau dat door de gemeente gevraagd is om te helpen met de nieuwe omgevingsvisie/omgevingsplannen.

De avond is een uitvloeisel van de Rondeel-expositie 'Wist je dat' die tot 27 januari 2019 is te bezichtigen in de Stadsetalage aan het grote Kerkhof.

Programma op 1 november

19.30 uur Inloop Architectuurcentrum Rondeel
20.00 uur DNA van Deventer, Hans Magdelijns
  Toekomstbeelden voor de stad, Paul Koetsier
21.30 uur Borrel

 

Expositie 'Wist je dat?'

De lezing 'Wist je dat? - verleden en toekomst van Deventer' is onderdeel van de Expositie | WIST JE DAT? Verrassende verhalen. Hier kun je de opmerkelijke geschiedenis van Deventer ontwaren. Met vijf thema’s vertelt de expositie verrassende verhalen over de ontwikkeling van de stad en omgeving in 1250 jaar. De lezingenavond maakt onderdeel uit van het thema stad binnen de vijf thema’s van de expositie.

Tekening: Roel van Veldhuizen

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Hoe we leren kijken als een kunstenaar

Kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure neemt ons naar aanleiding van het boek en de tentoonstelling Zie de stad mee door Deventer. Hij leert ons... Lees meer...
IMAGE Collegereeks 1000 jaar bouwen in Overijssel start najaar 2019

  Najaar 2019 organiseert Het Oversticht wederom de collegereeks 1000 jaar Bouwen in Overijssel. Dit keer in samenwerking met architectuurcentrum... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief