Agenda

 

LEZINGENAVOND | 29-11 | 19.30 UUR

Donderdag 29 november sluiten wij het project ‘De Digitale Stad’ af. Vijf mensen die een dag waren opgesloten in het tiny house in Rondeel, vertellen of zij de fysieke wereld hebben gemist. Samen met Trees Schopman van Praktijk De Spiegel presenteert Architectuurcentrum Rondeel het onderzoek naar de Digitale Stad.

Als warming-up verdiepen wij ons in kunstmatige intelligentie als bouwsteen van een digitale stad. De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie roept angst op. Zelfrijdende auto’s die hun eigen passagiers doden of slimme speakers die het huishouden overnemen. Het probleem met het beheersen van kunstmatige intelligentie ontstaat wanneer een slimme machine een opdracht krijgt. Niet omdat de machine niet goed werkt, maar omdat wij erg slecht kunnen omschrijven wat we precies willen. Hoe zou de wereld met kunstmatige intelligentie eruit moeten zien? Hebben wij die fysieke wereld dan toch nodig?

We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start Architectuurcentrum Rondeel met de presentatie van haar onderzoek naar de digitale stad. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van kunstmatige intelligentie en een digitale stad voor ons zijn. 

 

Donderdag 29 november 

Let op! Locatie: De Fermerie, Muggeplein 9. Aanvang 19.30 uur.

Deze Tegenlicht Meetup Deventer is een gezamenlijk initiatief van Rondeel en Trees Schopman en wordt geleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Deelname is gratis.

 

LEES MEER OVER HET EXPERIMENT 

 

 

 

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11... Lees meer...
IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief