Agenda

 

LEZINGENAVOND | 29-11 | 19.30 UUR

Donderdag 29 november sluiten wij het project ‘De Digitale Stad’ af. Vijf mensen die een dag waren opgesloten in het tiny house in Rondeel, vertellen of zij de fysieke wereld hebben gemist. Samen met Trees Schopman van Praktijk De Spiegel presenteert Architectuurcentrum Rondeel het onderzoek naar de Digitale Stad.

Als warming-up verdiepen wij ons in kunstmatige intelligentie als bouwsteen van een digitale stad. De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie roept angst op. Zelfrijdende auto’s die hun eigen passagiers doden of slimme speakers die het huishouden overnemen. Het probleem met het beheersen van kunstmatige intelligentie ontstaat wanneer een slimme machine een opdracht krijgt. Niet omdat de machine niet goed werkt, maar omdat wij erg slecht kunnen omschrijven wat we precies willen. Hoe zou de wereld met kunstmatige intelligentie eruit moeten zien? Hebben wij die fysieke wereld dan toch nodig?

We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start Architectuurcentrum Rondeel met de presentatie van haar onderzoek naar de digitale stad. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van kunstmatige intelligentie en een digitale stad voor ons zijn. 

 

Donderdag 29 november 

Let op! Locatie: De Fermerie, Muggeplein 9. Aanvang 19.30 uur.

Deze Tegenlicht Meetup Deventer is een gezamenlijk initiatief van Rondeel en Trees Schopman en wordt geleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Deelname is gratis.

 

LEES MEER OVER HET EXPERIMENT 

 

 

 

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief