Agenda
Studio Groenen+Schild Witteveen+Bos
 
OPLEVERING | 30-01-2019 | 20.00 UUR

In de reeks “De Oplevering” organiseert Architectuurcentrum Rondeel regelmatig bezoeken aan recent nieuw gebouwdeof gerenoveerde gebouwen om een kijkje achter de schermen te nemen. Op 30 januari zet Witteveen+Bos haar deuren open van het duurzaam gerenoveerde kantoorgebouw aan de Leeuwenbrug te Deventer.

Het pand van Witteveen+Bos aan de Leeuwenbrug is uit 1975. Het was zowel technisch als esthetisch verouderd. De wens om het concept PLUSwerken op deze locatie toe te passen gecombineerd met de wens om te laten zien hoe ze kunnen adviseren over de verduurzaming van gebouwen, leidde tot de plannen voor een grondige renovatie. De ambities waren hoog: de technische installaties moeten zo innovatief en duurzaam mogelijk zijn, de werkplekken moeten passen bij de manier waarop ontwerpers, ingenieurs en adviseurs in deze tijd werken en het pand moet een showcase zijn voor ingenieurswerk en advisering.

Studio Groen+Schild is geselecteerd als architect voor de renovatie. In samenwerking met de ingenieurs van Witteveen+Bos is het ontwerp tot stand gekomen. Hiermee is een esthetische en installatietechnische puzzel tot een prachtig einde gebracht.

De ambities zijn gerealiseerd en wij zijn benieuwd hoe het allemaal in de praktijk werkt. Als u dat ook bent kunt u op 30 januari tijdens De Oplevering het resultaat komen bekijken.

Karin Sluis, algemeen directeur van Witteveen+Bos, zal vertellen over de ambities voor het pand, Bert van Dorp zal de technische innovaties toelichten en Ellen Schild gaat in op de esthetische en bouwkundige oplossingen.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.rondeeldeventer.nl

Programma

19.30 uur          gebouw open
20.00 uur          Frank van Unen, Architectuurcentrum Rondeel, openingswoord
20.05 uur          Karin Sluis, algemeen directeur Witteveen+Bos
20.20 uur          Ellen Schild, Studio Groen+Schild
20.40 uur          Bert van Dorp, ingenieur klimaatsystemen Witteveen+Bos
21.00 uur          rondleidingen door het gebouw
22.00 uur          afsluiting

Locatie
Witteveen+Bos, Leeuwenbrug 8, 7411 TJ Deventer

Verdere informatie:
Architectuurcentrum Rondeel, Ulrike Weis ten Elsen
0570 – 611 901, 06 – 4322 5500, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief