Agenda
Deventer tekeningen door Peter Paul Hattinga Verschure
 
OPENING + BOEKPRESENTATIE | 01-03-2019

Op vrijdag 1 maart opent de Deventer kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure de tentoonstelling ‘Zie de stad. Deventer in tekeningen’ in Architectuurcentrum Rondeel. Aansluitend vindt bij boekhandel Praamstra de feestelijke presentatie plaats van het gelijknamige boek. Boek en tentoonstelling bieden een overzicht van zo'n dertig jaar Deventer stadsregistraties door Peter Paul Hattinga Verschure.  

 

02-03 t/m 19-04 | Expositie 'Zie de Stad'

Hattinga Verschure ziet de stad Deventer als representatief voor de gemiddelde West-Europese stad van middeleeuwse oorsprong. Hoe klein Deventer ook is, het draagt alle elementen in zich die een stad tot stad maakt. Aan dat aspect van het werk van Hattinga Verschure is de tentoonstelling 'Zie de stad' gewijd, die van 1 maart tot en met 19 april wordt gehouden in Architectuurcentrum Rondeel in de Assenstraat. Tekeningen van Deventer, tekeningen van verschillende steden in binnen- en buitenland, kijkdozen en een video-installatie laten zien hoe iedere stad een unieke variant is van de archetypische stad. In de variant die Deventer heet, vindt de tentoonstelling aansluiting op het boek.  

 

1-3-2019 | Opening expositie en boekpresentatie 

15.30 uur: zaal open 

16.00 uur: opening expositie 'Zie de Stad', Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14 Deventer
16.45 uur: wandeling onder leiding van de kunstenaar naar boekhandel Praamstra 

17.00 uur: boekpresentatie, mogelijkheid om uw exemplaar te laten signeren 

18.00 uur: afsluiting/borrel 

 

Boek Zie de Stad, boekhandel Praamstra 

Zie de stad. Deventer in tekeningenHattinga Verschure heeft de stad geportretteerd in ruim tweehonderd tekeningen en enkele etsen en schilderijen. Hij neemt u mee langs de meest markante gebouwen en schemerigste hoekjes, over industrieterreinen en boerenakkers – plekken die uitnodigen tot rondleidingen door de tijd, door binnenwerelden van het geheugen, fantasie en herinneringen. De tekeningen vertellen verhalen zonder woorden. De tekenaar laat in zijn werk zien dat ook de minder voor de hand liggende plekjes hun bijzondere verhaal hebben. Plekjes in de stad die voor de één weinig betekenis hebben, roepen bij de ander heel persoonlijke herinneringen op. In het boek Zie de stad komt deze mensenstad tot leven zoals iedere inwoner en bezoeker haar zal herkennen. Het boek Zie de stad. Deventer in tekeningen ligt vanaf 2 maart in de winkel bij Boekhandel Praamstra. 

 

03-03, 24-03, 14-04 | Stadswandeling Zie de Stad

Op zondag 3 maart, 24 maart en 14 april om 14.00 uur geeft de auteur/kunstenaar een presentatie en een stadsrondleiding langs plekken in de stad waar tekeningen zijn ontstaan. 

 

18-04 | Lezing ‘Ondergronds werk uit: Zie de stad, Deventer in tekeningen’, Auditorium Stadhuis 

Op 18 april, 20.00 uur, geven Peter Paul Hattinga Verschure en gemeentelijke archeoloog Bart Vermeulen een lezing waarin aan de hand van enkele van tekeningen van de kunstenaar wordt verteld over zijn werk, het boek en de archeologische onderzoeken die ten grondslag liggen aan enkele van zijn tekeningen.  

Tentoonstelling: 2 maart tot en met 19 april 2019Gratis toegang. 

 

Foto’s, tekeningen: 

Peter Paul Hattinga Verschure, www.pphv.eu 

 

Praamstra  

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Witteveen+Bos overtreft eigen verwachtingen met renovatie 

  Ingenieursbureau Witteveen+Bos renoveerde het kantoorpand aan de Leeuwenbrug in Deventer. Het programma van eisen?  “Ga los en haal het... Lees meer...
IMAGE Circulaire economie was er al in de Middeleeuwen 

  Kunnen we op het gebied van afvalmanagement iets leren van middeleeuws Deventer? Misschien. Feit is dat er al volop werd nagedacht over de vraag... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief