Agenda
 
EXCURSIE | 17-05 | 07.45 - 20.00 UUR

In het kader van het 100-jarig Bauhaus-jubileum gaat de architectuurexcursie dit jaar over de grens naar Duitsland. Hier staan enkele toonaangevende gebouwen in de stijl van het Bauhaus. Ontworpen door beroemde architecten als Peter Behrens en Ludwig Mies van der Rohe.

Excursie: vrijdag 17 mei 2019 

‘s Ochtends is er een rondleiding door het Industriemuseum Peter-Behrens-Bau in OberhausenIhet gebouw is een doorlopende expositie van het werk van Peter Behrens in de vorm van maquettes en historische foto’s van ontwerpen uit het omvangrijke oeuvre van deze gerenommeerde Bauhaus-architect en productontwerper. 

Krefeld

De excursie gaat daarna verder naar het Business Park in Krefeld. Hier wordt een bezoek met rondleiding gebracht aan het HE-Gebäude uit 1931, een voormalige Zijdeweverij. Het gebouw is ontworpen door architect Ludwig Mies van der Rohe en is het enige industriële bouwwerk van zijn hand. 

Wohlrab Kunstmuseum, Krefeld

Mies van der Rohe

Tot slot van de excursie krijgen we een rondleiding door Haus Lange en Haus Esters in Krefeld, ook van de hand van Mies van der Rohe. Beide villa's zijn afgelopen jaar volledig gerestaureerd. De twee villa’s van Mies van der Rohe gelden als architectonische hoogtepunten van het Nieuwe Bouwen in Duitsland en geven een goede indruk van het Bauhaus-gedachtengoed, dat stond voor de eenheid tussen ruimte en object (dat wat zich in de ruimte bevindt) als ook het samenwerken van geest en handwerk. 

Ter afsluiting is er nog 1,5 uur ruimte voor bijvoorbeeld een drankje bij Stadswaldhaus of een bezoek aan Pavillion Thomas Schutte, film en tentoonstelling Bauhaus of een wandeling door het centrum van Krefeld.  

De bus vertrekt om 18.00 uur. 

 

Praktisch

Datum: 17 mei 2019 

Vertrek: 07.45 uur per touringcar vanaf Postilion hotel Deventer 

Terugkomst: 20.00 uur in Deventer (verwachting) 

Kosten:  85,00 bij voldoende aanmelding word de prijs verlaagd.

 

Mocht je  interesse hebben om mee te gaan, meld je dan snel aan. Er zijn nog  5 plekken beschikbaar!

 

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

Zomervakantie 2019 vanaf 12 juli t/m 25 augustus en zijn wij gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief