Agenda
 
BIJEENKOMST | 29-10 | 20:00 UUR

Wat betekent klimaatverandering voor de Deventer binnenstad? Waar en hoe kan de binnenstad groener worden? Is het mogelijk om regenwater af te koppelen in de binnenstad? Welke energiemaatregelen kun je nemen in de binnenstad?

Maar bovenal gaat het om de vraag: Wat kunnen wij, als Deventenaren, zelf doen om onze binnenstad duurzamer, klimaatbestendiger en vitaler te maken?

Dinsdagavond 29 oktober a.s. 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) vindt in Grand Café ’t Lokaal (voormalige Latijnse school) het zevende Deventer Stadscafé plaats.

Lokale initiatiefnemers pitchen hun ideeën om hier een bijdrage aan te leveren. Voor het beste initiatief is er een stadscheque te winnen met een waarde van €2.500, te gebruiken om de realisatie van het idee een stap dichterbij te brengen.

Jury

Een onafhankelijke jury beoordeelt de gepresenteerde ideeën en beslist wie er aan het eind van de avond met de stadscheque naar huis gaat. De jury bestaat uit: Daan Joseé (Architectenbureau Kristinsson, Deventer), Loes ten Anscher (beeldend kunstenaar) en Frans Holleman (bpd – bouwfonds property development, Hoevelaken).

Het Stadscafé D7 wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel, in samenwerking met de provincie Overijssel. Het stadscafé wil alle belanghebbenden voor een leefbare binnenstad een platform bieden en samenbrengen. Met als doel het in beweging brengen van de stad, zodat deze zich voortdurend aanpast aan veranderende omstandigheden. Dat is goed voor de economie en het klimaat, maar ook voor de leefbaarheid, de voorzieningen en de aantrekkingskracht van Deventer als stad.

Pitchers

 1. FiekePayens en Ramon Postma, bewonersgroep Hof van Adwaita: Vergroenen, Verduurzamen, Verbinden entree en binnentuin Hof van Adwaita
 2. Nicole Rave, NMBC, bewonersgroep Nieuwe Markt: Vergroenen van de buurt
 3. Marlinde van den Berg, Klimaatstaker en actief bij ExtinctionRebellion: Aandacht en zorg voor de toekomst van onze aarde
 4. Evert Alink &FreekjeVervoord, bestuursleden St. Vogeleiland: Het Vogeleiland als groene oase voor de binnenstadbezoeker
 5. Platform ‘Deventer Stroomt’: Oproep om mee te werken aan een klimaatbestendige binnenstad
 6. Jorien Vermeer: Duurzame Fashion Week
 7. Sjoukje Bouwman: Wie denkt mee over een duurzame binnenstad?
 8. Rob te Wierik, exploitant hotel In ’t Huis van Deventer: Klimaatbestendige hoteltuin ‘In ’t Huis van Deventer’

Terugblikken: Wat is er gebeurd na het winnen van een stadscheque?

 1. Edwin van Strate/ Tauw: Op zoek naar Regenwaterambassadeurs
 2. Thierry van Voorst tot Voorst/directeur Centrumgarage: Smidsgang, verbeteren entree naar de binnenstad
 3. Nico JoostingBunk en Lieke Kooijman/Artnic, Deventer Puzzelmarathon

Ulebelt biedt hulp bij vergroening

Toelichting door Estella Franssen van de Ulebelt.

Muziek

De muzikale omlijsting van Het Stadscafé wordt deze avond verzorgd door JonnekeSiebrand. Performer, muzikant, spreker en entertainer. Aanstekelijk vrolijk, energiek en verrassend creatief. Jonneke brengt een boodschap op eigenzinnige wijze.  Ze reageert ad rem en voelt op subtiele wijze haar publiek aan de tand. Haar humor is ontwapenend. Sprankelend en meegaand weet ze de juiste toon te vinden.

Klimaattafel

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) stelt voor dit Stadscafé de Klimaattafel beschikbaar. Langdurige perioden van droogte worden steeds vaker afgewisseld met hevige buien. Nederland en ook de binnenstad van Deventer krijgt er de komende jaren vaker mee te maken. Het is het gevolg van de opwarming van de aarde. Met behulp van de Klimaattafel wordt inzicht verkregen op welke wijze we natte voeten kunnen voorkomen.

Wilt u ook uw idee voor een duurzame en vitale Deventer binnenstad pitchen en hiermee een stadscheque van € 2.500,- winnen? Neem contact op met Architectuurcentrum Rondeel, tel 05 70 61 19 01 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische informatie

Locatie : Grand Café ’t Lokaal (voormalige Latijnse school), Grote Kerkhof 6
Inloop : vanaf 19.30 uur
Aanvang : 20.00 uur
Moderator : Wilma Mensink

Vrije entree, iedereen welkom!

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11... Lees meer...
IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief