opening

Architectuur is gestolde muziek

12 november 2006, 15.00 – 17.00 uur

Over vorm, ritme, kleur en polyfonie. Een muzikale reactie op Deventer gebouwen en het nieuwe stadskantoor.

 

 

Datum: 12 november 2006

 

Van: 15.00 – 17.00 uur

 

Muziek en architectuur hebben veel gemeen met elkaar. Beide kunsten kennen ook gemeenschappelijke termen zoals vorm, ritme, kleur en polyfonie. Teneinde dit alles te onderzoeken ging Ferdinand Kornet (vioolleraar Centrum voor de Kunsten De Leeuwenkuil) met vioolleerlingen op onderzoek uit.

 

In de directe omgeving van de Leeuwenkuil werd een rondleiding georganiseerd. Bij een aantal gebouwen werd op straat een vooraf uitgekozen muziekstuk gespeeld of geïmproviseerd.

 

Na deze rondleiding maakten de leerlingen zelf een ontwerp voor een bouwwerk en componeerden zij een daarbij passend muziekstuk. De resultaten van dit project kunt u zien en beluisteren tijdens de afsluiting van de tentoonstelling ‘Huis van Deventer’.

 

Het geheel wordt ingeleid met een tintelende stelling door architect Maarten Douwe Bredero. Het optreden wordt door Ferdinand Kornet omlijst met een toelichting. Theo Franken, ontwerper en actief als zanger rondt de presentatie af en reageert hierbij op het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor/bibliotheek.

 

De tekeningen, schilderstukken, maquettes en muziekcomposities van de leerlingen worden tentoongesteld. Het is tevens de laatste dag dat de maquette van het nieuwe stadskantoor is te zien.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *