Architectuurcentrum Rondeel zoekt een nieuwe directeur

Wegens het vertrek van de huidige directeur zoekt Architectuurcentrum Rondeel een nieuwe directeur (24 uur per week).

Architectuurcentrum Rondeel is een lokaal en regionaal werkende non-profit organisatie op het gebied van architectuur, ruimtelijke kwaliteit, stedenbouw en landschap. Door een breed programma aan activiteiten – lezingen, ontwerpateliers, debatavonden, interventies, prijsvragen, film e.d. – informeert en inspireert Architectuurcentrum Rondeel zowel professionals uit de bouwbranche als een breed publiek. De programmaraad is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van deze activiteiten. De programmaraad bestaat uit ca. 20 vrijwilligers, allemaal professionals op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. De programmaraad wordt ondersteund door vrijwilligers (ongeveer 10), die helpen bij het maken van exposities en bij het suppoosten. Het architectuurcentrum heeft één medewerker in dienst: een directeur met een betrekkingsomvang van 60%.

Wie zoeken wij?

We zoeken een gedreven, zelfredzame directeur voor onze organisatie. Je hebt liefde voor architectuur en grote affiniteit met ruimtelijke vraagstukken. Het spreekt je aan om met een team van vrijwilligers en het bestuur te werken aan de veelheid van activiteiten van het Rondeel.
Je beschikt over een hbo- of academisch werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een achtergrond in de architectuur, stedenbouw, sociale geografie of planologie. Je bent op de hoogte van landelijke ruimtelijke trends en ontwikkelingen en bent bekend met de stedelijke opgaven in Deventer en de Stedendriehoek.

Wat ga je doen?

Je geeft dagelijks leiding aan het architectuurcentrum: Je runt de organisatie en de projecten. Je agendeert, initieert, ontwikkel en communiceert. Daarbij weet je complexe inhoud en signalen uit het werkveld te vertalen naar uitnodigende actuele programma’s. Je verzorgt tevens de communicatie over de projecten en de uitkomsten, en zorgt voor een goed bereik daarvan in Deventer e.o. In samenwerking met de vrijwilligers en het bestuur onderhoud je de lokale en regionale netwerken en bouw je deze verder uit. Het werk kent wisselende werktijden, die je grotendeels zelf bepaalt, met regelmatig avond- en weekendactiviteiten.

Jouw kwaliteiten

  • Je bent initiatiefrijk en hebt een hands-on-mentaliteit.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, positief en verbindend – Je houdt van architectuur, de stad en het landschap, in al hun verschijningsvormen.
  • Je hebt enige relevante werkervaring in de stedelijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als projectleider, ontwerper, ontwikkelaar of onderzoeker.
  • Je beschikt over een netwerk in Deventer en omgeving of bent in staat dat snel op te bouwen.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een werkomgeving in een bevlogen team, dat elkaar aanvult en nauw samenwerkt aan de brede opgaven van Deventer. Daarbij werken we samen met een levendig en groeiend netwerk en hebben we een herkenbare positie bij diverse spelers in de stad, de Stedendriehoek en de regio. We bieden je goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO van Architectenbureaus, bureaucoördinatie, schaal K.

Interesse en reageren

Je reactie, voor 12 december 2021, kun je sturen naar de secretaris van het bestuur, Edwin Zuidwijk, e-mail: zuidwijk1@home.nl.

Voor meer informatie kun je Edwin bellen, tel nr. 06 5186 3407. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld, geselecteerde kandidaten nodigen wij uit voor een gesprek.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *