Nieuws
Oplevering | Renovatie kantoor Witteveen+Bos

 

Ingenieursbureau Witteveen+Bos renoveerde het kantoorpand aan de Leeuwenbrug in Deventer. Het programma van eisen?  “Ga los en haal het maximale uit deze renovatie”. Dat is precies wat de architecten van Studio Groen+Schild en een projectgroep van Witteveen+Bos’ers deden. En nog een beetje meer. Dat blijkt tijdens de Rondeel-oplevering op 30 januari.

 

Mariska van der Ziel is in oktober gestart bij Architectuurcentrum Rondeel. Samen met directeur Ulrike Weis ten Elsen coördineert ze de Rondeel-activiteiten om architectuur en stedenbouw in Deventer en omgeving op de kaart te zetten en de discussie erover te stimuleren. Daarvoor was ze als programmaraadslid al bij Rondeel betrokken. 

 

Kunnen we op het gebied van afvalmanagement iets leren van middeleeuws Deventer? Misschien. Feit is dat er al volop werd nagedacht over de vraag hoe je met afval omgaat. Er was zelfs sprake van hergebruik, blijkt bij de lezingenavond in Architectuurcentrum Rondeel op 24 januari. Met Janna Coomans en Bart Vermeulen. 

De digitale stad: een nieuwe kijk op mens, machine en ruimte  

 

De Tegenlicht Meetup van Architectuurcentrum Rondeel en Trees Schopman van de Filosofische Praktijk Deventer sloot het thema De Digitale Stad in stijl af. Met waarschuwingen over slimmer wordende technologie en discussies over hoe de mens zich moet verhouden tot machine.  

Wat is het dna van Deventer? Hoe heeft de stad zich door de jaren heen ontwikkeld en wat brengt de toekomst? Op deze vragen pogen kunst- en architectuurhistoricus Hans Magdelijns en Omgevingswetspecialist Paul Koetsier een antwoord te vinden tijdens een Wist je dat?-avond van Rondeel.

Duurzame huzarenstukjes aan en met de IJssel

 

Hoe kunnen we IJsselwater gebruiken voor een beter klimaat? Wat kunnen we überhaupt met de rivier die al eeuwen zo dichtbij is? Albert Corporaal, specialist Nederlandse riviersystemen, werpt met deze vraag in zijn achterhoofd een blik in het verleden. Machiel Karels, meerdere malen genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame 50 en nauw betrokken bij het nieuwe stadhuis in Deventer, vertelt over moderne toepassingen tijdens de lezingenavond in Architectuurcentrum Rondeel op 13 december. 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Witteveen+Bos overtreft eigen verwachtingen met renovatie 

  Ingenieursbureau Witteveen+Bos renoveerde het kantoorpand aan de Leeuwenbrug in Deventer. Het programma van eisen?  “Ga los en haal het... Lees meer...
IMAGE Circulaire economie was er al in de Middeleeuwen 

  Kunnen we op het gebied van afvalmanagement iets leren van middeleeuws Deventer? Misschien. Feit is dat er al volop werd nagedacht over de vraag... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief