AlgemeenNieuwsverslag

Maak kennis met sponsor FARO 

FARO is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en engineering met vestigingen in Arnhem en Lisserbroek. In ons werk staat de mens centraal. Aandacht voor wie je bouwt en in welke omgeving dat gebeurt vinden we belangrijk. We streven als bureau dus geen eenduidig handschrift na. Daarmee werken we toe naar een alledaags utopia, waar het fijn wonen en verblijven is. We blinken uit in woningbouw, met name de combinatie van woningbouw met andere functies zoals zorg, sport of andere voorzieningen, en in het zoeken naar slimme oplossingen. Dit doen we op alle schaalniveaus, van stedenbouwkundig ontwerp tot de engineering. Het verhaal van het ontwerp wordt zo van begin tot eind vastgehouden. 

Bijdrage aan Deventer?    

  • Winkelcentrum Borgele: In Borgele hebben we in 2015 een deel van het winkelcentrum gerenoveerd en een ander deel vernieuwd, met ruimte voor een supermarkt en vijf winkelunits en daarboven twintig appartementen.
  • Verder in Borgele: Op een andere plek in de wijk kwamen zestien rijwoningen in de sociale huur voor Woonbedrijf ieder1 en acht tweekappers voor de verkoop. We hebben ook een verduurzamingsplan opgesteld voor een paar flats in de buurt. Woonbedrijf ieder1 heeft dat vervolgens uitgevoerd. Momenteel zijn we actief in Steenbrugge, waar we met Bemog en Le Clercq aan woningbouw werken.  
  • Winkelcentrum Twello: In een winkelcentrum in Twello hebben we een nieuwe Jumbo-supermarkt met 37 woningen ontworpen.
     
  • Verder: We zijn ook trots op het bijzondere houten kerkje op de Veluwe ontworpen voor het terrein van conferentiecentrum Mennerode in Elspeet. Net als een aantal stedelijke woonblokken waar we de laatste jaren in onder andere Utrecht, Delft en Amsterdam aan werken. Ook krijgen we de laatste tijd veel publiciteit met flexwonen. We realiseerden al meerdere malen goed doordachte omgevingen, onder andere op Texel en in Nieuw Vennep, met een permanente kwaliteit die verplaatsbaar is.  

Waarom Rondeel-sponsor?  

We zitten met ons bureau in Arnhem niet heel ver van Deventer en vinden de betrokkenheid met onze omgeving belangrijk. Daarnaast dragen we de ideeënvorming en het maatschappelijk debat over ruimtelijke kwaliteit een warm hart toe. Het is belangrijk dat de spelers in het veld, zoals het Rondeel, dat debat voeren.  

Ruimtelijke kwaliteit ook straks? 

Deventer, maar eigenlijk elke stad of gemeente, moet goed kijken naar haar eigenheid. De eigenheid van de stad, maar ook van de randen en het landschap. Gelukkig zien we dat daar steeds meer oog voor is. Deventer heeft zijn Havenkwartier, zijn prachtige binnenstad, zijn uitbreidingswijken, maar ook het omringende landschap. Bij nieuwbouwplannen moet je die eigenheid opzoeken op elk schaalniveau. Dus op het niveau van de stedenbouw en het beeld, maar ook op het niveau van de woningbouwplattegronden. Durf wat vaker buiten de standaard te denken. 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *