Nieuws
Opening bibliotheek Deventer entree Rondeel Deventer

De nieuwe bibliotheek is niet alleen bijzonder vanwege het ontwerp; ook de draagconstructie is interessant. Het gebouw is gehuisvest op de kelders van de voormalige SNS Bank. Architectuurcentrum Rondeel zet de parel aan de Stromarkt in het centrum van de belangstelling.

Vanaf 13 oktober zijn we ook live vanuit het tiny house met een liveblog. 20 uur alleen maar beschikking hebben over de digitale wereld? Hoe ervaar je dat? Volg de verhalen van de deelnemers aan het experiment.

Opening expo wist je dat quiz impressie Rondeel Deventer

‘Wist je dat?’ is de naam van de nieuwe Rondeel-expositie in de etalage van het stadhuis van 28 september 2018 t/m 27 januari 2019. Over onontdekte schatten en wonderbaarlijke feiten uit de historie van Deventer. Een verslag van de opening in de stadsetalage.

Van boze brief tot zelfrijdende auto

Hoe gaat de mobiliteit van de toekomst eruit zien? Stappen we straks elke dag in zelfrijdende elektrische auto’s? Of moeten we eerst eens kijken naar welke vorm van vervoer ons leven écht verbetert? En welke invloed hebben we? Architectuurcentrum Rondeel gaat in debat over de toekomst van mobiliteit in de Deventer binnenstad.

Poll Experiment Digitale wereld in tiny house Rondeel

In het kader van het Rondeel-experiment 'De digitale wereld is onze ruimte' zijn we benieuwd naar jullie reactie op de poll: Hoeveel tijd leef jij dagelijks in de digitale bubble en niet meer in de 'echte fysieke leefwereld'? Wat vind jij? Stemmen kun je via Twitter als je een Twitter-account hebt:

De teloorgang van het menselijk perspectief

De relatie tussen de mens en de publieke ruimte verandert. Ons leven speelt zich steeds meer af in de virtuele wereld. In de vorm van data, camerabeelden of digitale alter ego’s. De performance ‘Het publieke perspectief’ van Maarten Douwe Bredero, Margot Olde Loohuis en Manja Bakker werpt een kritische blik opde manipulatie van deze door algoritmes geproduceerde data. Een artistiek optreden omtrent de keerzijde van onze technologische vooruitgang.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Bieb voor de toekomst leunt op het verleden

De nieuwe bibliotheek is niet alleen bijzonder vanwege het ontwerp; ook de draagconstructie is interessant. Het gebouw is gehuisvest op de kelders... Lees meer...
IMAGE Stadshistoricus pelt Deventer af als een ui

‘Wist je dat?’ is de naam van de nieuwe Rondeel-expositie in de etalage van het stadhuis van 28 september 2018 t/m 27 januari 2019. Over... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief