Nieuws
Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11 mensen hebben we drie totaal verschillende filmvoorstellingen bekeken en genoten van het echte filmfestivalgevoel dat het AFFR biedt.

Stadscafé D6: hoe het Grote Kerkhof het mooiste plein van Deventer gaat worden

 

Nu het Grote Kerkhof eindelijk autovrij is ligt de weg naar een gouden toekomst open. Maar hoe halen we nou het maximale uit het Grote Kerkhof, de Nieuwe Markt en de Stromarkt? Zeven creatievelingen presenteren daarvoor hun ideeën onder de Botermarkt, bij Stadscafé D6.

Wist je dat…
… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had?
…de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is?
…de pothoofdplantjes genoemd zijn naar het Deventer Pothoofd? 

Deze en andere verrassende feiten over de geschiedenis van Deventer heeft Architectuurcentrum Rondeel nu gebundeld in de boekuitgave “Wist je dat?”.

Hoe je een stad ontwikkelt die voelt als thuis

 

Steden worden steeds populairder en dat heeft gevolgen. Nieuwe inwoners, toerisme en stijgende huizenprijzen zorgen ervoor dat steeds meer stedelingen vinden dat ‘hun stad’ verdwijnt. Hoe kunnen we voorkomen dat dit met al onze steden gebeurt? Hoe creëren we inclusieve steden, waarin iedereen zich thuis voelt? Minouche Besters van stadsontwikkelingsbureau STIPO legt het uit en neemt ons mee in de wereld van Placemaking.

Architecten zijn gewend om naar gebouwen te kijken, terwijl de ruimte tussen de gebouwen misschien wel belangrijker is. Ze zouden zich meer moeten bemoeien met stedenbouw en leefbaarheid, zegt Jurgen van der Ploeg van FARO Architecten. Hij vertelt in zijn Lecturein Architecture over ontwerpen op de grens van architectuur, duurzaamheid, infrastructuur en landschapsontwikkeling.

Bart Ros

 

In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof.

Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein eeuwenlang,een van de grootste begraafplaatsen van Deventer. In een meer recente verleden diende het  plein voornamelijk parkeerplaats. Nadat de gemeenteraad in 2012 al had besloten dat het Grote Kerkhof autovrij zou worden, is dit uiteindelijk per 2 januari 2019 realiteit geworden. Maar daarna werd het leeg en stil  …

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11... Lees meer...
IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief