Nieuws
Jan-Willem Wesselink over de toekomst van de stad

 

Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben, vormt de stad van de toekomst zich onder onze neus. In aanloop naar de lezing Ruud Veltenaar: uitdagingen voor de toekomstige stad op 16 april spreken we met Deventenaar Jan-Willem Wesselink over de toekomst van onze stad. Hij is kwartiermaker bij de Future City Foundation en directeur Kennis en Ontwikkeling bij media- en communicatiebedrijf ELBA\REC.

Terugblik symposium Burgers aan zet op 13-3-2018 - energietransitie

Onder de titel ‘Bewoners aan zet’ organiseerde Architectuurcentrum Rondeel uit Deventer samen met Architectuurcentrum Bouwhuis uit Apeldoorn op 13 maart 2018 het symposium in de voormalige gasfabriek aan de Zutphenseweg in Deventer. Onderwerpen van gesprek waren de uitdagingen waarvoor de samenleving wordt gesteld in de energietransitie, de overgang van energie uit fossiele brandstof naar duurzaam geproduceerde energie. Hierin werd de rol en positie van de bewoner/burger speciaal onder de aandacht gebracht.

 

Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose. Niet alleen door de opvallende nieuwbouw, ook door de vernieuwde kerkelijke invulling. De katholieke kerk is vanaf 22 april de thuisbasis van de gereformeerde gemeente 3GK.

Stadsarrangement - Deventer

 

Op 12 maart wordt feestelijk stilgestaan bij het nieuw afgesloten stadsarrangement. Hiermee geven de samenwerkende partijen aan verder te blijven bouwen aan en te investeren in een vitale en bruisende binnenstad. De samenwerkende partijen zijn gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagement, provincie Overijssel,  Architectuurcentrum Rondeel en Stichting Wonen Boven Winkels.

Diepenvener Koos Hoogland wil een museum voor hedendaagse kunst met internationale allure in Deventer. Een iconisch cultureel centrum dat meer dan 100.000 bezoekers per jaar naar de Koekstad moet halen. Is het realistisch? En hoe maak je het succesvol? We zochten het uit tijdens de debatavond 'Verdienen wij een museum voor hedendaagse kunst?', met Koos Hoogland en toparchitect Hans van Heeswijk.

Ron Sint Nicolaas, Regisseur Duurzame Energie bij de Gemeente Deventer

 

Deventer wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Gaan we dat redden? En hoe belangrijk zijn wij als burgers daarbij? In aanloop naar het symposium ‘BEWONERS AAN ZET’ voelen we Ron Sint Nicolaas, Regisseur Duurzame Energie bij de Gemeente Deventer, stevig aan de tand.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

  Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben,... Lees meer...
IMAGE Maria Koninginkerk krijgt ander gezicht, en een ander geloof

  Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose.... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief