Nieuws

 

In mei organiseert Het Oversticht wederom de collegereeks 1000 jaar Bouwen in Overijssel. Dit keer in samenwerking met architectuurcentrum Rondeel. Dit is ook de cursuslocatie. In zeven colleges komt de bouwgeschiedenis langs: van het agrarisch erfgoed van 5000 jaar voor Chr. tot aan de tijd van de wederopbouw.

Oplevering | Renovatie kantoor Witteveen+Bos

 

Ingenieursbureau Witteveen+Bos renoveerde het kantoorpand aan de Leeuwenbrug in Deventer. Het programma van eisen?  “Ga los en haal het maximale uit deze renovatie”. Dat is precies wat de architecten van Studio Groen+Schild en een projectgroep van Witteveen+Bos’ers deden. En nog een beetje meer. Dat blijkt tijdens de Rondeel-oplevering op 30 januari.

Stadscafés Deventer 2019

Heb jij een goed idee voor het verbeteren van de Deventer binnenstad? Wil je Deventer nog gezelliger, groener, omzet verhogend, woonvriendelijker en aantrekkelijker maken? Wil je kans maken op een stadscheque t.w.v. € 2.500? Kom je idee dan pitchen tijdens een van de  stadscafés van Architectuurcentrum Rondeel op dinsdag 21 mei, 2 juli of 29 oktober.

 

Kunnen we op het gebied van afvalmanagement iets leren van middeleeuws Deventer? Misschien. Feit is dat er al volop werd nagedacht over de vraag hoe je met afval omgaat. Er was zelfs sprake van hergebruik, blijkt bij de lezingenavond in Architectuurcentrum Rondeel op 24 januari. Met Janna Coomans en Bart Vermeulen. 

 

Hoeveel foto’s, tekeningen of schilderijen van de Deventer skyline zouden er bestaan? Honderden, duizenden misschien wel. Maar op geen enkele staat de Lebuinustoren in de steigers. Behalve op de tekeningen van Peter Paul Hattinga Verschure. Zijn tentoonstelling en boek 'Zie de stad, Deventer in tekeningen' laat zien dat een stad meer is dan een verzameling mooie plaatjes. Dat blijkt tijdens de opening van de tentoonstelling op 1 maart bij Architectuurcentrum Rondeel. 

 

Wat is het dna van Deventer? Hoe heeft de stad zich door de jaren heen ontwikkeld en wat brengt de toekomst? Op deze vragen pogen kunst- en architectuurhistoricus Hans Magdelijns en Omgevingswetspecialist Paul Koetsier een antwoord te vinden tijdens een Wist je dat?-avond van Rondeel.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Collegereeks 1000 jaar bouwen in Overijssel

  In mei organiseert Het Oversticht wederom de collegereeks 1000 jaar Bouwen in Overijssel. Dit keer in samenwerking met architectuurcentrum... Lees meer...
IMAGE Stadscafés 2019 | Een goed idee is het halve werk! 

Heb jij een goed idee voor het verbeteren van de Deventer binnenstad? Wil je Deventer nog gezelliger, groener, omzet verhogend, woonvriendelijker en... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief