Nieuws

De Rondeel-expositie 'Wist je dat?' in de Stadsetalage van Deventer wordt goed bezocht. Inmiddels staat de teller op meer dan 7000 bezoekers. De expositie is nog tot en met 27 januari te bezichtigen.

Architectuurcentrum Rondeel zoekt twee nieuwe bestuursleden

 

Wegens het aflopen van de zittingstermijn van onze huidige secretaris en waarnemend penningmeester zijn er bij Architectuurcentrum Rondeel vacatures voor een secretaris en een penningmeester.

Steden veranderen de komende jaren in slimme, door technologie gedreven entiteiten. Wat zien we ontstaan in de wereld? En hoe zorgen we ervoor dat slimme steden ook leiden tot gelukkige burgers? Martijn Huting, docent Bestuur, Recht & Ruimte bij Saxion, Heinze Havinga, docent-onderzoeker Creatieve Technologie bij Saxion en vier studenten planologie, bestuurskunde en ruimtelijke vormgeving, buigen zich over deze vragen tijdens de lezingenavond op 15 november van Architectuurcentrum Rondeel.  

 

Deventer hangt inmiddels vol met allerlei camera’s, sensoren en wifitrackers. Bezoekers en inwoners worden tijdens hun bezoek aan de stad gevolgd. De slimme stad is soms nodig en praktisch, denk bijvoorbeeld aan beschikbare parkeerplekken. Maar is het wenselijk dat winkeliers van u weten wat u koopt en hoe lang u in hun winkel bent? Dat de overheid de burger in de gaten houdt? Architectuurcentrum Rondeel en Saxion onderzoeken het komende maand en delen dit graag met de inwoners van Deventer en horen uw mening.

Architectuurcentrum Rondeel opent de tentoonstelling 'Deventer klei maakt opnieuw geschiedenis'. Een verzameling unieke werken, waarmee (amateur-)kunstenaars en bewoners van Deventer een eigen interpretatie gaven aan bijzondere historische panden uit Deventer. Werken die zijn gemaakt van het fundament waarop onze stad werd gebouwd. Inderdaad, rivierklei!  

Opening bibliotheek Deventer entree Rondeel Deventer

De nieuwe bibliotheek is niet alleen bijzonder vanwege het ontwerp; ook de draagconstructie is interessant. Het gebouw is gehuisvest op de kelders van de voormalige SNS Bank. Architectuurcentrum Rondeel zet de parel aan de Stromarkt in het centrum van de belangstelling.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Rondeel-expositie 'Wist je dat? Verrassende verhalen' goed bezocht

De Rondeel-expositie 'Wist je dat?' in de Stadsetalage van Deventer wordt goed bezocht. Inmiddels staat de teller op meer dan 7000 bezoekers. De... Lees meer...
De smart city in ontwikkeling: stevenen we af op een technologische nachtmerrie?  

Steden veranderen de komende jaren in slimme, door technologie gedreven entiteiten. Wat zien we ontstaan in de wereld? En hoe zorgen we ervoor dat... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief