Nieuws

Zo'n 60 mensen kwamen naar de oplevering van woonzorgcentrum Nieuw Rollecatte, die Architectuurcentrum organiseerde op 3 september 2015. Onder hen veel buurtbewoners, die geïnteresseerd waren in het getransformeerde gebouw.

 

Ne een korte inleiding door programmaraadslid Frank van Unen vertelde Ronald Le Clercq van Le Clercq Planontwikkeling over de ontwikkeling van het pand en de opzet van het architectonisch ontwerp. Ook de zorgondernemers Peter en Afke Jansen en hun compagnon Linda Hazelhekke-Zomer lichtten hun concept toe, hun denkwijze en de manier van werken met en verzorgen van de toekomstige bewoners. 

 

Nieuw Rollecate

Nieuw Rollecate werd in 1931 gebouwd in en sobere Amsterdamse School stijl. De school en het gebouw hebben altijd een belangrijke functie in de buurt vervuld en toen de school opging in Saxion en daarna het pand leeg achterliet werd gestreden voor het behoud van het pand. Het vinden van een nieuwe functie viel echter niet mee.

 

Ontwikkeling

Uiteindelijke kreeg in 2013 Ronald le Clercq (Le Clercq Planontwikkeling) van wethouder Pierey de vraag om een plan te ontwikkelen voor het gebouw. Le Clercq wist de zorgondernemers Peter en Afke Jansen en hun compagnon Linda Hazelhekke-Zomer te interesseren voor het pand. In samenwerking met Arcom architecten is een plan ontwikkeld waarbij het bestaande pand vrijwel geheel werd behouden en hersteld. Er is een nieuwe entree toegevoegd en een klein bouwvolume op de eerst etage. Voor de rest bevindt het nieuwe woonzorggebouw zich geheel binnen de historische contouren.

 

De bezoekers van de oplevering van Nieuw Rollecate werden na de toelichting door de sprekers rondgeleid door het gebouw. 

IMG_0195.jpg IMG_0196.jpg IMG_0197.jpg IMG_0201.jpg IMG_0207.jpg IMG_0208.jpg IMG_0216.jpg IMG_0217.jpg IMG_0219.jpg IMG_0223.jpg

De Oplevering 2015

Regelmatig organiseert Architectuurcentrum Rondeel een bezoek aan een pand dat (bijna) opgeleverd is. De opdrachtgever en de architect geven een toelichting op het plan en daarna volgt een rondleiding. Zo kunnen geïnteresseerden als eersten een pand bezoeken, een bezoek dat in veel gevallen bovendien na bewoning van de gebruiker niet meer mogelijk is. Een unieke gelegenheid dus, die door de toelichtingen een hoog informatief gehalte krijgt.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Samen de schouders eronder voor Deventer binnenstad

  Op 12 maart wordt feestelijk stilgestaan bij het nieuw afgesloten stadsarrangement. Hiermee geven de samenwerkende partijen aan verder te blijven... Lees meer...
IMAGE Het is wachten op een olievlek van duurzaamheid

  Deventer wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Gaan we dat redden? En hoe belangrijk zijn wij als burgers daarbij? In aanloop naar het symposium... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief