Nieuws
Proefkonijnen gezocht Rondeel

 

Onze digitale wereld biedt een totaal nieuwe context voor de fysieke ruimte. We staren een groot deel van de dag naar een scherm en zijn ons niet meer zo bewust van de werkelijke ruimte om ons heen. Hoe is het om in een ruimte te verblijven zonder toegang tot de fysieke buitenwereld en alleen de digitale wereld om je heen te hebben? Architectuurcentrum Rondeel zoekt zes vrijwilligers die dit willen ondervinden en zich 20 uur willen onderdompelen in de digitale wereld van 11 t/m 16 oktober!

Architectuurcentrum bouwt een kleine ruimte in een leegstaand winkelpand in de binnenstad waar je gedurende 20 uur verblijft, van 14.00 uur ‘s middags tot 10.00 uur de volgende morgen. In deze ruimte betreed je de virtuele wereld. Met computer, beeldschermen en camera kun je internet, eigen programma’s en games verkennen. Je mag jezelf visueel en auditief 20 uur volledig uitleven!

De ruimte is eenvoudig gemeubileerd, zodat je kan zitten, eten en slapen. Daarnaast stellen wij een boodschappenbudget beschikbaar om je eigen proviand in te slaan voor je verblijf.
In de 20 uur willen wij graag van je weten waar je je mee bezighoudt middels een videodagboek. Hoe vind je het om alleen bezig te kunnen zijn met de digitale wereld? Mis je de buitenlucht? Of bevalt je deze omgeving wel en heb je de buitenwereld eigenlijk niet zo nodig?

Meedoen?

Wil je meedoen aan dit experiment en jezelf 20 uur onderdompelen in de digitale wereld? Wij zijn op zoek naar 6 personen, 3 mannen en 3 vrouwen, in de leeftijdscategorie 18-30 jaar, 30-50 jaar en 50-70 jaar. Dit experiment zal plaatsvinden van 11 t/m 16 oktober in de Deventer binnenstad. Lijkt het je leuk, misschien wel spannend en interessant om hieraan mee te werken? Laat dan je naam, leeftijd en telefoonnummer via onderstaande link achter. Wij nemen contact met je op om je verder te informeren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit project wordt zorgvuldig voorbereid met een introductie van het experiment en uitleg over de veiligheid. Tevens zal er tijdens en na afloop van het verblijf begeleiding zijn om de ervaringen te kunnen delen. Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Jaarprogramma ‘De digitale transitie’

Het project maakt onderdeel uit van het jaarprogramma ‘De digitale transitie’ waarin Architectuurcentrum Rondeel onderzoekt wat de omgang en invloed is van digitale wereld op de echte, fysieke wereld.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11... Lees meer...
IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief