Nieuws
De Hongerige stad Rondeel Deventer

 

Op donderdag 13 september trapt het Zwols Architectuur Podium in samenwerking met Club Cele af met een hele toffe serie Stadscafés: De Hongerige Stad Zwolle! Samen met Club Cele gaan we de relatie tussen voedsel en stad verkennen. Maak je klaar voor interessante lezingen, films en excursies en ontdek het antwoord op de vraag: hoe kan voedsel nieuwe verbindingen in de stad maken?

Te gast is Brits architect, docent en schrijver Carolyn Steel, van het boek ‘De Hongerige Stad: hoe voedsel ons leven vormt’. Zij is de inspiratie voor deze serie Meet Ups. Je kent haar misschien van haar Ted Talk of VPRO Tegenlicht aflevering en ze is veelvuldig in de media verschenen met haar denkwijzen.

Door de moderne veranderingen in mobiliteit, energietransitie en waterhuishouding moeten we opnieuw naar de traditie tussen voedselproductie en stedenbouw kijken. Hoe ziet het toekomstige plattelandsleven eruit? Is het traditionele boerenleven voorbij? Gaat de toekomstige voedselvoorziening onze stedelijke structuur veranderen of kan deze bijdragen aan de leefbare stad? Wij nodigen je van harte uit om mee te denken over de toegevoegde waarde van voedsel aan de stad en regio!

 

ZAP nodigt u uit!

Wat: Theatercollege Carolyn Steel - De Hongerige Stad Zwolle
Waar: Hemminkzaal, Odeon
Wanneer: Donderdag 13 september, 20.30 tot 22.00 uur
Kosten: 7,50 euro

Voor het volledige programma kijk op www.stichtingzap.nl

Het ZAP (Zwols Architectuur Podium),  Club Cele en de Stadsbeweging organiseren samen het Stadscafé en samen gaan ze het gesprek aan met architecten, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars en vele anderen.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief