Nieuws

Succesvolle herbestemming Ten Zijthoff-pand via crowdfunding

De tweede editie van De Oplevering dit jaar vond plaats in het voormalige pand van Ten Zijthoff aan de Sluisstraat. De vier ondernemers van DAVO Bieren hebben hun droom bijna verwezenlijkt: een stadsbrouwerij met proeflokaal in Deventer. Hun met behulp van crowdfunding en veel vrijwilligerswerk gerealiseerde brouwerij en proeverij wordt op 8 april feestelijk geopend, maar was op 5 april al toegankelijk voor vrienden van Architectuurcentrum Rondeel voor een architectuurlezing.

 

 

Arnoud Pijpker en Jos Schmitz (DAVO Bieren), Henk Ekkelboom en architect Kor Zijnstra vertelden over de totstandkoming van de samenwerking, de keuze van het pand en het resultaat. Dat mag er zijn. 

 

70 bezoekers genoten van de sneak preview. Er werd, waarschijnlijk voor het laatst, sinaasappelsap en mineraalwater geschonken. De flesjes Surf Ale die iets later werden binnengebracht, trokken meer aandacht.

 

Wij wachten met spanning de opening op 8 april af als alle twaalf taps voorzien zijn van een bijzonder bier. En helemaal nieuwsgierig zijn wij naar de eerste lichting bier die gebrouwen is in dit pand.

 

Door: Frank van Unen 

 

SNEAK PREVIEW van DAVO Bieren, stadsbrouwerij en proeflokaal

 

{ppgallery}/20160405-oplevering-DAVO{/ppgallery}

Foto’s: Yvonne Neppelenbroek

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *