Nieuws

ARC16 Awards: inschrijving sluit 26 augustus

Architecten en ontwerpers kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de ARC16 Awards. Deelnemers kunnen zich tot 26 augustus inschrijven in vijf categorieën: architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie. Daarnaast wordt een speciale Oeuvre Award uitgereikt. 

 

De ARC Awards zijn voor het eerst uitgeschreven in 2012 en worden dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. Doel is de kracht van de Nederlandse architectuur en ontwerp breed onder de aandacht te brengen en vernieuwing zichtbaar te maken. ARC16 gaat van stoel tot stad en is een prijs voor zowel gerenommeerde bureaus als jonge professionals.

 

Onafhankelijke vakjury’s

Alle inzendingen worden beoordeeld door onafhankelijke jury’s. De vijfde editie van ARC verwelkomt 30 deskundige juryleden uit het vak en de samenleving. De voorzitters van dit jaar zijn Marlies Rohmer, Odette Ex, Miriam van der Lubbe, Hans van Heeswijk, Jeroen van Schooten en Jan Willem van de Groep. De jury’s beoordelen niet alleen de inzendingen, maar bezoeken ook de genomineerde gebouwen en interieurs.

 

Inschrijven

Iedere architect of ontwerper die tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016 een gebouw, ontwerp of product heeft gemaakt, kan meedoen in de verschillende categorieën. Gebouwen en interieurs zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen, terwijl meubels en producten zijn ontworpen in een van beide landen.

ARC16 Awards onderscheidt zich van vergelijkbare prijzen doordat ze vrij toegankelijk zijn. Aan inschrijving en eventuele nominatie zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Deelnemers kunnen als zij dit wensen, zich bovendien voor meerdere Awards inschrijven.

 

Winnaars 2015

De winnaar van de Architectuur Award vorig jaar was Vincent van Duysen met de TR residence in Knokke (B). Ex Interioris won met Koninklijke Auping in Deventer de ARC15 Interieur Award. Man en paard sleepte met de Co-Worker de Meubel Award in de wacht en Next Architects won de Detail Award met de Vlotwateringbrug in Monster. De Innovatie Award die vorig voor de eerste maal werd uitgereikt ging naar Claessens Erdmann met Busstation Schiphol-Noord.

 

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ARC16 Gala, de feestelijke prijsuitreiking die de Architect met haar partners op 17 november 2016 organiseert in Scheveningen.

 

De ARC16 Awards worden gesponsord door Gira, Plan@Office, Rohde & Grahl, Gabriel, Kubus en Desso.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *