Agenda

Architectonische highlights in Bazel en Zürich

EXCURSIE | 10-06 T/M 14-06-2020 | BASEL EN ZÜRICH

In samenwerking met de BNA NetSted organiseert Architectuurcentrum Rondeel ook in 2020 weer een bijzondere buitenlandexcursie voor architectuurliefhebbers. Deze keer verkennen we de architectonische highlights in Basel en Zürich. Ga je mee?

Zwitserland staat al lang bekend om zijn hoogwaardige architectuur. In de laatste jaren komt daar de interessante ontwikkeling van collectieve woonvormen in zogenoemde Wohngenossenschaften bij.

Kosten en aanmelden

De reis is gepland van woensdag 10 juni t/m zondag 14 juni. Reisorganisatie SRC ondersteunt ons bij de praktische zaken en heeft op basis van de voorinschrijvingen een definitieve prijs berekend. SRC boekt voor ons de hotels en het vervoer. Voor dit gedeelte dien je je rechtstreeks in te schrijven bij SRC. Kijk in de bijlage voor uitvoerige informatie. Voor entree, de inwendige mens en lokaal vervoer hebben we een realistische inschatting gemaakt. Ook deze zijn in de bijlage nader toegelicht.

Kosten SRC: 665,- euro p.p. incl. btw (tweepersoonskamer), 914,- euro p.p. incl. btw (eenpersoonskamer). Inbegrepen zijn overnachtingen en vervoer.
Bijkomende kosten: ca. 335,- euro (inschatting kosten + programma)

BELANGRIJK: bevestig je deelname!
Schrijf je hier uiterlijk op 17 februari in. Na 17 februari ontvang je de factuur van SRC Reizen voor de reis. Voor de bijkomende kosten ontvang je in mei een factuur van het Rondeel.

Check het interessante programma met topklasse architectuurprojecten en schrijf je snel in. Voor deze reis geldt 100% CO2-compensatie.

AANMELDEN

Programma dag tot dag

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

10-06-2020 | Dag 1: Vertrek per trein vanaf Deventer naar Basel

Met de trein reizen we (vertrek 16.45 uur) van Deventer naar Basel waar we laat in de avond aankomen. Ons hotel ligt op ca. 100 meter van het treinstation en we gaan te voet naar ons hotel.

11-06-2020 | Dag 2: Basel en op weg naar Zürich

We bezoekende hele dag recente projecten in Basel (programma volgt) en reizen ’s avonds per trein verder naar Zürich. Met het openbaar vervoer gaan we naar het hotel waar we drie nachten verblijven.

12-06-2020 | Dag 3: Zürich Aussersihl tussen Limmat en Sihl

Voor het ochtendprogramma staan diverse projecten in Stadtteil Aussersihl op de agenda. ’s Middags verkennen we de transformatie van het Industriekwartier langs de Europaallee en het Toni Areal met vooral veel culturele gebouwen.

#Wohngenossenschaft Kalkbreite, # Müller Sigist Architekten, #Kino XENIX, #Frei+Saarinen Architekten, #Bäckeranlage Aussersihl, #EM2N Architekten, #Schweizerisches Nationalmuseum, #Christ & Gantenbein Architekten, #Stadtentwicklung Europaallee, #KCAP Architecten Rotterdam, #Migros Museum, #Gigon+Guyer Architekten, #Freitag Flagship Store, #spillmann.echslearchitekten, #Museum für Gestaltung, #EM2N Architekten.

13-06-2020 | Dag 4: Zürich Oerlikon en Schwamendingen

De dag in Oerlikon en Schwamendingen staat in het teken van diverse typologieën zoals kantoor, basisschool, en woningbouw. ’s Avonds bezoeken we het Thermalbad & Spa Zürich. Neem je badkleding mee!

#Tanzhaus Zürich, #EstudioBarozziVeiga, #HunzikerAreal, #Müller SigristArchitekten, #Gebouw G, #Pool Architecten, #SchulhausLeutschenbach, #Christian KerezArchitekt, #Forschungsgebäude NEST, #ETH Zürich, #Allianz HQ, #Wiel Arets Architecten, #HausDado, #Wild BärHeuleArchitekten, #Thermalbas & Spa, #AlthammerHochuliArchitekten

14-06-2020 | Dag 5: Vertrek per trein

Voor we om 12 uur per trein vanuit Zürich naar Deventer vertrekken hebben we nog tijd voor de prachtige Rechtswissenschaftliche Bibliothek van de Universtät Zürich, ontworpen door de bekende Spaanse architect Santiago Calatrava. Om 21.41 uur komen we in Deventer aan.

Foto van de bibliotheek van de universiteit Zürich (Santiago Calatrava) met dank aan: RetoHäfliger, CH-Luzern, www.retohaefliger.com

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

3 gedachten over “Architectonische highlights in Bazel en Zürich

 • is het mogelijk om op eigengelegenheid te reizen en in Basel aan te sluiten.
  ook de retour op eigen gelegenheid omdat ik DB bahn card heb.
  wat zijn dan de kosten in eenpersoons kamer.
  graag hoor ik van jullie,
  vriendelijke groet,
  erik wamelink.

  Beantwoorden
  • Hallo Erik,
   Leuk dat je interesse hebt in de reis. Je vraag heb ik met de reisorganisatie kort gesloten. Ik kan alvast zeggen, dat het zeker mogelijk is om op eigen gelegenheid te reizen. Op de vraag naar de kosten moet ik morgen terug komen. De prijs wordt voor je berekend.
   Hartelijke groet,
   Ulrike

   Beantwoorden
 • hoi Ulrike wees ten elsen;
  is er al iets bekend welke berekend word.
  ik hoor het graag.
  vriendelijke groet erik wamelink.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *