opening

Opening | De geïmproviseerde stad

OPENING | 23-10-2014

Opening van de tentoonstelling ‘De geïmproviseerde stad’ met inleidingen door Henk van Baalen en Arnold Reijndorp.

 

De herwaardering van de vooroorlogse stedelijke schil met volkshuisvesting rond de historische kern van Deventer is al enige tijd gaande. Na een periode van VINEX-wijken en stadsuitbreidingen, wordt nu weer aandacht geschonken aan de bestaande wijken rond het centrum. Deze moeten een concurrerend stedelijk woonmilieu gaan vormen. Het is voor Deventer van belang om voldoende vitaliteit en dynamiek te tonen  – Deventer wil immers een aantrekkelijke stad blijven en een stimulerend sociaal, economisch en cultureel klimaat bieden aan haar bewoners.

 

De expositie in Architectuurcentrum Rondeel gaat in op het ontstaan en de ontwikkelingen in de periode vanaf 1845 tot 1940 in de schilwijken. Diverse foto ’s en kaartmateriaal geven een beeld van de huidige situatie. De beleving van de bewoners in de wijk wordt verteld aan de hand van oude en nieuwe verhalen. Enkele ontwerpers geven schetsmatig hun visie op transformatiemogelijkheden: wat is de toekomst van deze wijken?

 

OPENING EXPOSITIE: DONDERDAG 23 OKTOBER 2014
AANVANG: 20.00 uur

 

Op deze avond zal de heer Henk J. van Baalen, auteur en geboren in de schil, een inleiding houden met als titel: ‘De schilwijken vroeger en nu’. De tweede spreker die avond is stadssocioloog prof. Arnold Reijndorp met de inleiding: ‘Hoe stedelijk is de Deventer schil’.

 

TIP!

Reserveer ook alvast 13 november, 20.00 uur in uw agenda. De inleiders die avond zijn mevrouw drs. Gerlinda Tijhuis- ten Brinke,  gebiedsregisseur Voorstad-Oost bij de gemeente Deventer en de heer Frank Werner, KCAP architects & planners met zijn inleiding ‘KaisersRot: toepassing van parametrische ontwerptools in de stedenbouw’.  Tevens vertellen Susan de Vente, bewoner Rijsweerdsweg en Ilhamin Erdogan, bewoner Voorstad Centrum over hun leven in de wijk.

 

U bent van harte welkom op de twee avonden. De expositie is te zien tijdens onze openingstijden van di t/m zo van 13.00 uur – 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

BOEKJE OVER DE TENTOONSTELLING

 

Download hier het boekje naar aanleiding van de Tentoonstelling ‘De geïmproviseerde stad’ over de Schilwijken in Deventer.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *