oplevering

SNEAK PREVIEW van DAVO Bieren, stadsbrouwerij en proeflokaal

DE OPLEVERING | 05-04-2016 | 20.00 UUR

Dinsdag 5 april a.s. om 20.00 uur staat de volgende architectuuroplevering op het programma voor u als vriend van Architectuurcentrum Rondeel: het voormalige Ten Zijthoff-pand wordt in gebruik genomen als stadsbrouwerij en proeflokaal door DAVO Bieren. Er is beperkte ruimte voor deze oplevering. VOL=VOL. 

 

De voormalige machinefabriek van Ten Zijthoff in het Sluiskwartier heeft jarenlang leeggestaan en er zijn diverse wilde en realistische plannen gepasseerd. Uiteindelijk is er dan nu eentje in uitvoering: het pand wordt omgetoverd tot een moderne bierbrouwerij.

 

Gefinancierd met crowdfunding, gesteund door sponsors, vrijwilligers en professionals nemen de vier mannen van DAVO – Jos Schmitz, Marijn Kroon, Arnoud Pijpker en Frits Lutgerink – vanaf 8 april a.s. op eigentijdse wijze een industrieel erfstuk in gebruik.

 

Het pand wordt zowel brouwerij als een proeflokaal waar niet alleen bieren van DAVO, maar ook van kleine brouwerijen uit het hele land kunnen worden geproefd.

 

DE RONDEEL-OPLEVERING: DINSDAG 5 APRIL 2016

 

De officiële opening is op 8 april, maar u als vriend van Architectuurcentrum Rondeel kunt al op 5 april komen kijken.

Voor meer informatie over de officiële opening op 8 april a.s. ga naar de Facebook-pagina van DAVO Bieren 

 

LOCATIE: Sluisstraat 6, Deventer

 

AANVANG: 20.00 uur (de deuren gaan om 19.30 uur open)

 

De architect, Kor Zijnstra van Architecten_Lab, en Frits Lutgerink van DAVO Bieren geven een toelichting. Daarna maken wij een ronde door het gebouw.

 

{ppgallery}/20160405-oplevering-DAVO{/ppgallery}

 

De Oplevering 

Regelmatig organiseert Architectuurcentrum Rondeel Deventer een bezoek aan een pand dat (bijna) opgeleverd is. De opdrachtgever en de architect geven een toelichting op het plan en daarna volgt een rondleiding. Zo kunnen geïnteresseerden als eersten een pand bezoeken, een bezoek dat in veel gevallen bovendien na de ingebruikname niet meer mogelijk is. Een unieke gelegenheid dus, die door de toelichtingen een hoog informatief gehalte krijgt.

 

De oplevering is mede mogelijk gemaakt door programmaraadslid Frank van Unen.

Foto’s: Yvonne Neppelenbroek

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *