Nieuws

Deventer verkoopt inspireert met beurs, magazine en film

Deventer verkoopt is op inspiratietour. Met een beurs, een inspiratiemagazine en een film laat de gemeente inwoners zien dat zelf een huis bouwen wellicht bereikbaarder is dan men denkt. Ook het samen met familie of vrienden bouwen krijgt volop aandacht. Daarnaast neemt de gemeente mensen mee in het proces van een kavel naar een huis.

 

Deze week lanceert de gemeente Kavelinspiratiemag, een online magazine voor zelf- en samenbouwers. Het is bedoeld voor iedereen die erover denkt zelf of samen met vrienden of familie een huis te bouwen. In het magazine staan ontwerpen van architecten die speciaal gemaakt zijn voor verschillende woningbouwkavels in Deventer, voor bijna elke portemonnee. 

 

Kavelinspiratiebeurs

Mensen die al jaren dromen over het bouwen van een huis, zijn op zaterdag 30 mei tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom op de Kavelinspiratiebeurs. In Architectuurcentrum Rondeel kunnen zij de woningbouwlocaties van de gemeente ontdekken, tijdens een meet & greet met architecten de eerste contouren van hun droomhuis schetsen en alles leren over de stappen van een kavel naar een huis. Daarnaast is er aandacht voor samen bouwen en energiezuinig bouwen. Een inspiratietour met praktische tips van ervaringsdeskundigen. Ga hier naar het programma op 30 mei a.s.

 

Start verkoop

Op 30 mei om 11.00 uur start op de Kavelinspiratiebeurs ook de verkoop van kavels in De Vijfde Hoek. Bovendien kunnen geïnteresseerden zich tijdens de informatiebijeenkomst van ‘Wil je met me bouwen’ vanaf 14.00 inschrijven voor een optie op het project Havenhuis, een initiatief van Hollands Huis, dat bestaat uit vier duurzame samenbouwwoningen in het Havenkwartier.

 

Film over zelf- of samenbouwen

Om mensen te laten zien wat er komt kijken bij het zelf- of samenbouwen van een huis, is er een film gemaakt. In twee minuten ziet de kijker welke mogelijkheden Deventer hiervoor biedt en welke stappen er gezet moeten worden. De film is te zien op deventerverkoopt.nl.

 

Deventerverkoopt.nl

Sinds begin dit jaar heeft de gemeente al het vastgoedaanbod gebundeld op deventerverkoopt.nl. Van bedrijfskavels en panden tot woningbouwkavels. Met dit totaaloverzicht krijgen geïnteresseerden een volledig beeld van wat er te koop is, welke mogelijkheden er zijn en welke alternatieven.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *