Agenda

Een boost voor initiatiefnemers in Deventer

SPREEKRUIMTE | UITGESTELD

De bijeenkomst op donderdagavond 24 september is tot nader bericht uitgesteld i.v.m. dringende aanwezigheid van wethouder Kolkman elders. 

 

Een avond over Community Building en Bottom-up initiatieven, de stadsambassade van Deventer en meer… Floor Ziegler en Chris Keulemans wandelen drie dagen door Deventer en gaan op zoek naar mensen met initiatief en lef… 

… ze gaan op zoek naar mensen die iets tot stand kunnen brengen en naar mensen met dromen die waar zouden moeten worden.

Zij gaan verbanden leggen, mensen koppelen en proberen de initiatieven een duw in de goede richting te geven.

 

Op een nieuw te plannen datum doen zij in Architectuurcentrum Rondeel verslag en gaan erover in gesprek met wethouder Jan Jaap Kolkman en de bezoekers. U kunt daar bij zijn.

 

BIJEENKOMST UITGESTELD 

 

  • Floor Ziegler introduceert het thema van de avond aan de hand van haar project in Amsterdam Noord
  • Chris Keulemans geeft een korte inleiding over het project Tolhuislanden
  • Quirine Winkler (programmamaker stedelijke ontwikkeling bij Pakhuis de Zwijger Amsterdam) licht het begrip ‘Stadsambassade’ toe.

 

Hierna start het gesprek.

 

Tot slot van de avond zal wethouder Jan Jaap Kolkman het Architectuurcentrum Rondeel installeren als Stadsambassade. Wat dat inhoudt? U hoort het de 24e september.

 

Stadsambassades

De Nederlandse Stadsambassades zijn een initiatief van Pakhuis de Zwijger en het platform Nieuw Amsterdam. Stedelijke vraagstukken en innovaties staan hierbij centraal. Het netwerk van de Nederlandse Stadsambassades wordt gedragen door actieve en bij de stad betrokken burgers en participerende professionals. Zij zijn de stadmakers van de steden in transitie. Tijdens het officiële kick-off moment ontving iedere aanwezige Nederlandse stad symbolisch het Stadsambassadebord en is er een fundament gelegd in het benoemen en agenderen van urgente transitievraagstukken, het delen van kennis en ervaring en te komen tot nieuwe allianties, werkwijzen en financiële modellen.

 

FLOOR ZIEGLER 

Floor Ziegler is mede-initiatiefnemer van vele culturele ontmoetingsplekken en bottom-up projecten in Amsterdam-Noord, waaronder de BroedstratenNoorderparkkamer en Noorderpark Trust.

Omdat haar aanpak in Amsterdam-Noord de interesse wekt bij tal van gemeenten, organisaties en initiatiefnemers in het land heeft zij de opdracht gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Stichting Doen om haar kennis en ervaring te delen en andere bottom-up bewegingen in de steden van Nederland een impuls te geven.

Zij doet dit door stadmakers, ambtenaren, creatievelingen, bewoners etc. met elkaar en aan concrete projecten te verbinden. Ook zoekt zij kwartiermakers in de steden, die zij vanuit hun ervaring en netwerk begeleidt bij hun projecten.

Floor Ziegler, creatief ondernemer en bekend als verbinder en oprichter van wijkondernemingen in Amsterdam-Noord, is door Architectuurcentrum Rondeel i.s.m. de gemeente Deventer naar Deventer gehaald om initiatieven en stadsmakers op te sporen buiten de gebaande paden.

 

CHRIS KEULEMANS

Chris Keulemans is schrijver en verbinder. Hij richtte tevens de Tolhuistuin op; een culturele, kunstzinnige en culinaire broed- en ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *