opening

Opening expositie ‘De ruimtelijke impact van energietransitie’

 

OPENING 18-01-2018

De uitkomsten van de ontwerpateliers over de ruimtelijke impact van energietransitie die in 2017 zijn gehouden, worden van 18 januari t/m 15 april geëxposeerd in Architectuurcentrum Rondeel. Bij de opening geeft architect Bart Aptroot van One Architecture zijn visie op de inpassing van de verschillende ruimtelijke ideeën. Onderzoeker en docent Peter Pelzer bij Urban Futures Studio is de tweede spreker. 

 

De geplande overgang naar niet fossiele energiebronnen heeft een enorme invloed op onze gebouwen, steden en ons landschap. Nederland verandert in een snel tempo. Daarom heeft Architectuurcentrum Rondeel samen met het Zwols Architectuurpodium, Architectuurcentrum Twente het afgelopen jaar drie ontwerpateliers georganiseerd waarin tientallen experts en belangstellenden zich hebben gebogen over dit onderwerp. Ze hebben ideeën ontwikkeld en onderzocht welke impact dit zal hebben op gebouwen, steden en ons landschap.  

 

OPENING EXPOSITIE 18 JANUARI 2018

AANVANG: 20.00 uur (De zaal is open vanaf 19.30 uur)

LOCATIE: Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14 Deventer.

19.30 uur: Ontvangst met koffie en thee.

20.00 uur: Onder leiding van programmaraadslid Maarten Douwe Bredero wordt in het auditorium van het Deventer stadhuis een tweetal inleidingen gehouden en vindt er een discussie plaats.

 

Bart Aptroot

Bart Aptroot, architect-directeur bij One Architecture uit Amsterdam, blikt terug op deze ontwerpateliers en zijn visie geven over de inpassing van de ideeën in de toekomst.

 

Peter Pelzer

De tweede spreker is Peter Pelzer, onderzoeker en docent bij Urban Futures Studio van de Universiteit van Utrecht. Hij verdiept zich dagelijks in de stad van de toekomst.

Hierna volgt een plenaire discussie plaats.

 

Ca. 21.45 uur: De expositie wordt aansluitend officieel geopend in Architectuurcentrum Rondeel door Ron Sint Nicolaas, regisseur duurzame energie van de gemeente Deventer.

We ronden de avond af onder het genot van een drankje.

 

DE EXPOSITIE IS TE BEZICHTIGEN T/M 15 APRIL 2018.

 

Verslag van de drie ontwerpateliers in 2017

 

  

 

Organisatie door Rondeel-programmaraadsleden:

Jaco Remmelink

Maarten Douwe Bredero

Hans Groenewegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *