expo

IJsselhoeven, als bij toeval staan ze goed

20 november 2008 – 18 januari 2009

De beginregel van een gedicht van Jan Terlouw is de titel van de tentoonstelling die Stichting IJsselhoeven samen met het Architectuurcentrum Rondeel heeft samengesteld. De tentoonstelling gaat over de grote, beeldbepalende boerderijen in de IJsselvallei, met bijzondere betekenis voor de ruimtelijke kwaliteit van het gebied.

Meer informatie

 

Opening donderdag 20 november 2008, om 20.00 uur in het Rondeel
 

Op de openingsavond zullen de gedeputeerden Hans Esmeijer, gedeputeerde Cultuur in Gelderland en Theo Rietkerk, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening in Overijssel, het belang van cultuur en cultuurhistorie voor ruimtelijke inrichting onderstrepen. Ze zullen beide aangeven hoe vanuit de Provincie aan ruimtelijke kwaliteit wordt gewerkt.

 

Daarna vertelt Jaap Starkenburg, lid van de klankbordgroep van Stichting IJsselhoeven en directeur van IJssellandschap, over het behoud van boerderijen en vooral de IJsselhoeven. Het zijn de erven met allure, parels in de IJsselvallei, maar welke toekomst hebben ze?

 

Architectuurcafé Rondeel

 

9 december 2008, aanvang 20.00 uur

 

Locatie: cultureel eetcafé Dok H2O Scheepvaartstraat 13 (Havenkwartier), Deventer

 

Debat: Ruimtelijke kwaliteit en de cultuurhistorie van de IJsselhoeven

 

We gaan met deskundigen, bewoners en professionals in discussie over de bijdrage die IJsselhoeven, als cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en erven kunnen hebben bij gebiedsontwikkeling. Ruimtelijke kwaliteit wordt nu zo functioneel ingevuld.

 

Beide kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag gesloten.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *