lezing

DIG IT! | Visie door Bjarne Mastenbroek op de Viking

LEZING | 08-10-2015 | 20.00 uur

Architect Bjarne Mastenbroek heeft in 2002 het bureau SeARCH opgericht, een internationaal opererend bureau dat op alle schaalniveaus bekend staat voor hun uitstekende kwaliteit – van stedenbouw over architectuur tot het ontwerp van een meubelstuk. Op donderdag 8 oktober om 20.00 uur komt Bjarne Mastenbroek voor het nieuwe format ‘De Wereldklasselezing’ naar Architectuurcentrum Rondeel om zijn visie op architectuur met ons te delen.

 

 

Voor Bjarne Mastenbroek is elk project onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. SeARCH doet uitgebreid onderzoek naar de hechte onderlinge relatie tussen architectuur en haar context. Architectuur is succesvol als ze het verschil kan maken en antwoorden en oplossingen biedt voor problemen, nieuwe vragen en behoeften. SeARCH gelooft in het ontwerpen van intelligente gebouwen, met gebruik van zo weinig mogelijk materialen, zonder excessen en streeft naar echte duurzaamheid. Verbetering door vereenvoudiging.

 

Viking film en theater

Bjarne Mastenbroek heeft het nieuwe Viking film en theater (waarin Theater Bouwkunde en filmhuis de Keizer verder samengaan) in Deventer ontworpen. Door zijn ligging kan het nieuwe gebouw een prachtige schakel worden tussen de rivier en de stad. Hoe is Bjarne Mastenbroek met deze opgave omgegaan en wat zijn daarvan de achtergronden? Bijzonder onderdeel van de context daarbij is ook dat de Viking een belangrijke nieuwe schakel vormt van de zogenaamde cultuurloper (later driehoek) zoals die is opgenomen in het ambitiedocument ‘Bericht aan de stad’ van Jo Coenen en Fons Asselbergs.

 

De combinatie van deze thema’s rivier – stad – cultuur zijn onderdeel van het Rondeel Programma 2015 RivierStadLandschap.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *