Agenda

Lezingenavond | De geïmproviseerde stad

LEZINGENAVOND | 13-11-2014

In het kader van de expositie ‘De geïmproviseerde stad’ wordt op donderdag 13 november om 20.00 uur weer een lezingenavond georganiseerd in Architectuurcentrum Rondeel. 

De expositie gaat in op de ontwikkeling en de kracht van de vooroorlogse schilwijken, van Zandweerd tot Voorstad Oost, in Deventer. Het ontstaan, de huidige situatie en de beleving van de wijken is te zien middels veel oude en nieuwe foto’s en verhalen van bewoners.

Op 13 november zal drs. Gerlinda Tijhuis-ten Brinke, gebiedsregisseur Voorstad-Oost bij de gemeente Deventer, ingaan op de wijkaanpak in de schil en vertelt Frank Werner van KCAP architects en planners over: KaisersRot, toepassing van parametrische ontwerptools in de stedenbouw.

Op deze avond vertellen ook bewoners uit de wijk, Susan de Vente en Ilhamin Erdogan, hoe zij het leven en wonen in de wijk beleven. Het is voor Deventer en voor de bewoners belangrijk om deze gewilde wijken ook in de toekomst aantrekkelijk te houden. Een avond waarin de bewoners hun beleving delen en vakmensen vertellen hoe met inbreiding en herstructurering kan worden omgegaan, zodat het vraaggerichte en duurzame wijken blijven.

 

LEZINGENAVOND: DONDERDAG 13 NOVEMBER 2014
AANVANG: 20.00 uur

 

U bent van harte welkom op deze avond. De expositie is te zien tijdens onze openingstijden van di t/m zo van 13.00 uur – 17.00 uur. De toegang is gratis. 

 

Bron foto: Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *