rondeel cinema

Rondeel Cinema | Fallingwater

 
Dinsdag 18 februari 2014

Rondeel Cinema organiseert in samenwerking met filmhuis De Keizer de film Fallingwater van Kenneth Love (56 min.). De film gaat over het landhuis Fallingwater dat door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright in 1935 werd ontworpen voor de familie Kaufmann. Het landhuis is gebouwd op een onmogelijke plek half over een klein riviertje in West Pennsylvania.

De film bevat interviews met Edgar Kaufmann jr, over het ontstaan van het huis en met Edgar Tafel, Bob Mosher en Wes Peters over hoe het was om samen te werken met Frank Lloyd Wright.

 

Locatie: filmhuis de Keizer

Aanvang: 20.30 uur

 

Reserveren kan via de website van filmhuis De Keizer.

 

De film wordt dit keer niet ingeleid, maar uitgeluid door Frans Sturkenboom, architect uit Arnhem.

Frans Sturkenboom

Het bureau van Frans Sturkenboom heeft een zeer gevarieerde opdrachtenportefeuille. Van particuliere woonhuizen tot bedrijfshallen; van meubels tot boomsuites! In seriematige woningbouw probeert het bureau opmerkelijke woningtypen (schuren, tenten, torens), de basis te laten zijn voor verrassende woningen. 

 

 

ICONIC HOUSES

Rondeel Cinema is het succesvolle filmprogramma dat jaarlijks in samenwerking met het filmhuis DeKeizer wordt ontwikkeld en dat bestaat uit vier tot vijf filmvoorstellingen. Dit jaar is gekozen voor een selectie uit de reeks Iconic Houses. Maar daarnaast is er ook ruimte voor andere, bijzondere documentaires waarin architectuur en stedenbouw een hoofdrol hebben. De films worden ingeleid door een deskundige die een professionele of particuliere fascinatie heeft voor het onderwerp van de film.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *