rondeel cinema

RONDEEL CINEMA | Paradijs binnen handbereik

RONDEEL CINEMA | 21-02 | 20.30 UUR

Rondeel Cinema vertoont in samenwerking met filmhuis De Keizer op 21 februari 2017 de documentaire ‘Paradijs binnen handbereik’, een portret van de wereldberoemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. Helaas is inleidster Petra Blaise vanwege werkzaamheden in het buitenland verhinderd. De inleiding wordt verzorgd door Gerrit Lommerse van Future Plants.

 

Piet Oudolf verwierf wereldfaam met creaties die de openbare ruimte voorgoed hebben veranderd – in Nederland én ver daarbuiten. Belangrijke inspiratiebronnen zijn natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (seizoenen). Een van zijn bekendste werken is het ontwerp van de New Yorkse Gardens of Remembrance, een groen monument voor de mensen die omkwamen bij de aanslagen van 9/11.

 

In de documentaire ‘Paradijs binnen handbereik’ van documentairemaakster Barbara den Uyl zien we Piet Oudolf aan het werk bij verschillende projecten. Het geeft een inzicht in de problemen waarmee hij en zijn team te maken krijgen. Enkele van zijn vermaarde parken en tuinen (waaronder High Line in New York, Maximilian Park in het Duitse Hamm, de Vlindertuin in Leidsche Rijn en recentelijke de tuin van het nieuwe museum Voorlinden) worden getoond. Verder zien we hoe hij door de seizoenen heen zijn eigen droomtuin in Hummelo steeds mooier maakt, waarbij hij ‘en passant’ ingaat op vragen als ‘Waarom houden mensen van bloemen?’ en ‘Waar komt onze hang naar het Paradijs toch vandaan?’

 

Inleiding 

De inleiding wordt verzorgd door Gerrit Lommerse van Future Plants. In samenwerking met Piet Oudolf is Future Plants gestart om Oudolfs plantencollectie wereldwijd in de markt te zetten.  Geïnteresseerden kunnen zo genieten van het sortiment vaste planten en grassen waar Piet zo bekend mee is geworden. De intensive samenwerking heeft inmiddels geresulteerd in negen verschillende collecties vaste planten en grassen. Het assortiment is in elk formaat tuin toepasbaar.

Gerrit Lommerse gaat in zijn inleiding dieper in op de achtergronden bij de gemaakte assortimentskeuze door Piet Oudolf. 

 

Paradijs binnen handbereik – dinsdag 21 februari 

 

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

Entree: € 11,- (vriend € 9,-, onder 25 € 10,-, Cineville € 2,-)

Tickets reserveren

Tickets kopen

 

 

Trailer Paradijs binnen handbereik

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *