rondeel cinema

RONDEEL CINEMA | REM | Rem Koolhaas documentaire

RONDEEL CINEMA | 16-05 | 20.30 UUR

Filmmaker Tomas Koolhaas maakte de documentaire REM over zijn wereldberoemde vader Rem Koolhaas. Dinsdag 16 mei wordt de documentaire over de Nederlandse architect in filmhuis de Keizer vertoond en is er aansluitend een livestream met Tomas Koolhaas in Los Angeles. Vragen over de film kun je dan persoonlijk aan hem stellen!

 

Rem Koolhaas van architectenbureau OMA is Nederlands bekendste architect en ook internationaal zeer invloedrijk. In thuisbasis Rotterdam getuigen onder andere De Rotterdam, de Kunsthal en het Timmerhuis van zijn talent en visie.

 

In de documentaire volgt en interviewt Tomas Koolhaas architect Rem Koolhaas op verschillende locaties in de wereld. Van een woestijn in het Midden-Oosten tot een weiland onder de rook van Amsterdam. Tomas Koolhaas portretteert zijn vader door hem telkens van zeer dichtbij in beeld te brengen en te laten vertellen over zijn visie.

 

Volgens de filmmaker zijn er al genoeg traditionele architectuurdocumentaires over Rem Koolhaas gemaakt. “Ik wilde juist nadruk leggen op de menselijke belevenis die de gebouwen van Rem hebben opgeleverd. Ik heb het gevoel dat dit een veel lichamelijkere, emotionelere en prikkelendere film oplevert.”

 

Tomas Koolhaas interviewde daartoe ook gebruikers van enkele ontwerpen van zijn vader. Gebruikers zoals het echtpaar Boudet dat de befaamde Villa dall’Ava in Parijs bewoont en een paar daklozen voor wie de openbare bibliotheek in Seattle een soort van thuis is geworden.

 

RONDEEL CINEMA: 16 MEI 2017

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: filmhuis de Keizer

Regie: Tomas Koolhaas

Land: Verenigde Staten/Nederland

Jaar: 2016

Duur: 75 minuten

Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

 

DIRECT RESERVEREN

KAARTEN KOPEN

 

 

 

 

Interessant om te lezen

 

Tomas Koolhaas ontdekt de wereld van Rem

Tomas en Rem Koolhaas over de film REM – NPO Radio 1

 

Architectuur door Rem Koolhaas

De vijf meest imposantste gebouwen van zijn hand zijn:

De Rotterdam, Rotterdam

De Rotterdam is een van de grootste gebouwen van Nederland, is 150 meter hoog en telt drie torens van 44 verdiepingen in Rotterdam. Rem Koolhaas en zijn medearchitecten van OMA noemen het de verticale stad.

 

CCTV-toren, Peking

Een opvallend gebouw (234 meter hoog) in de Chinese hoofdstad Peking is de CCTV-toren, het hoofdkantoor van de Chinese staatstelevisie.

 

Het Timmerhuis, Rotterdam

Achter het Rotterdamse stadhuis staat het Timmerhuis, dat deels in gebruik is van de gemeente en daarnaast ruimte biedt voor horeca, winkels en zo’n 84 appartementen met een prachtig uitzicht hebt over de binnenstad.

 

De Kunsthal, Rotterdam

De wereldwijde doorbraak van Koolhaas als architect kwam met het opleveren van de Kunsthal in het Rotterdamse Museumpark in 1992

 

Seattle Public Library, Seattle

De meest opvallende bibliotheek van Amerika staat in Seattle. Eigenlijk zijn het vijf gebouwen ineen, die verboden zijn middels leeszalen, computerruimtes en ontmoetingsplekken.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *