Nieuws

Saxion organiseert conferentie over Ruimte voor de Rivier

Eind 2015 wordt het project Ruimte voor de Rivier Deventer opgeleverd. Goed moment om na te denken over de geleerde lessen in dit project. Saxion organiseert dan ook in samenwerking met Waterschap Groot Salland en Witteveen+Bos op 10 september de conferentie ‘Leren van de Ruimte voor de Rivier Deventer’. 

 

Pal voor het historische stadscentrum van Deventer zijn zes spitsstroken voor het water gemaakt. Er is meer dan 2.790.000 m3 grond (33.480.000 kruiwagens!) verplaatst om het stroombed van de IJssel te verbeteren en te vergroten: bekijk de IJsselclip voor gebruikte technieken.  Nu de voltooiing nadert, willen we graag met u nadenken over de geleerde lessen in dit project, die direct toepasbaar zijn in vergelijkbare projecten.

 

Tijdens de conferentie werken we vanuit het perspectief van opdrachtgever, opdrachtnemer en omgeving. Deelnemers debatteren tijdens de themasessies met elkaar over knelpunten en mogelijke oplossingen in de ontwerpfase, in de fase van contractvorming en -beheersing en in de fase realisatie naar beheer. Daarnaast praten we over knel- en verbeterpunten op het gebied van verwachtingenmanagement en communicatie. Interessante sprekers zoals bestuurders en betrokkenen met verschillende rollen geven vanuit hun eigen achtergrond een visie op het project.

 

 

Programma

12.30 uur ontvangst

13.00 uur opening door Harry Webers (oud-directeur Witteveen+Bos)

13.15 uur het verhaal van Ruimte voor de Rivier Deventer

14.00 uur eerste ronde themasessies

15.15 uur tweede ronde themasessies

16.30 uur afsluiting met presentatie van visualisaties themasessies

16.45 uur paneldiscussie

17.00 uur afsluiting en aansluitend netwerkborrel

 

Themasessies 

Onder leiding van professionals uit het vakgebied gaat u tijdens de interactieve themasessies in gesprek over de verschillende fases in het project en de rol die partijen daarbij innemen.

  • Themasessie 1: Ruimte in het ontwerp

  • In hoeverre heeft een ontwerper de vrijheid om zijn eigen ontwerp te maken of moet hij eisen meekrijgen om te komen tot de gewenste oplossingsrichting?

  • Themasessie 2: Ruimte in contractvorming en -beheersing

  • Welke balans zoek je tussen contractueel vastleggen en zaken op hun beloop laten, welke contractvormen passen daarbij en (hoe) moeten risico’s worden afgedekt?

  • Themasessie 3: Ruimte voor beheer

  • Welke ruimte krijgen beheerders, wat blijft de rol van de oorspronkelijke opdrachtgever en -nemer in de beheerfase en moet de beheerder al in eerdere fases worden aangehaakt?

  • Themasessie 4: Ruimte voor verwachtingenmanagement en communicatie

  • Wat is de rol van de omgeving, in hoeverre moet de omgeving op de hoogte worden gehouden of meebeslissen en wiens rol is het om te communiceren met de omgeving?

 

De conferentie vindt plaats op een steenworp afstand van de projectlocaties in Deventer. Onder begeleiding van inhoudelijk betrokken professionals kunt u er van 10.30 tot 11.30 uur een kijkje nemen. Meer informatie

 

Praktisch

Datum: donderdag 10 september 2015

Tijd: 13.00 uur – 17.30 uur

Locatie: Saxion Deventer, Handelskade 75, Deventer

Aanmelden: graag aanmelden voor 1 september.

 

Vragen of meer informatie: neem contact op met Alien Zwart, Waterschap Groot Salland: 038 – 455 74 26 of azwart@wgs.nl.

 

Foto: beeldbank RWS

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *